avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta de la un SRL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta de la un SRL

In calitate de proprietar am inchiriat o casa pentru sediul unei firme. Societatea nu a mai platit chiria de aproape un an iar instanta de judecata a admis cererea mea privind SOMATIA DE PLATA si a obligat parata sa-mi plateasca suma de 6000 Euro contavaloarea chiriei.
Societatea este cu pierderi si nu mai are posibilitatea de a mi plati insa are diverse mijloace fixe.
Intrebarea este in ce mod imi pot recupera creanta ? Sechestru pe bunuri ce sa fie scoase la licitatie, etc
Declansati procedura de executare silita prin intermediul executorului judecatoresc.
Pot exista mai multe cai - executare silita imobiliara - pentru bunuri imobile, executare silita mobiliara pentru bunurile mobile sau poprirea asupra conturilor bancare.
In cazul primelor doua variante, bunurile debitorului vor fi vandute la licitatie de catre executorul judecatoresc.
E foarte greu in conditiile in care daca nici chiria nu au platit-o. Parerea mea ca cea mai buna solutie ar fi poprirea conturilor. Dar pentru asta trebuie sa afli contul bancii. Cel mai bine ar trebui sa va deplasati La ORC sa solicitati un istoric al firmei cu toate datele de identificare si apoi executorul va trebui la randu-i sa faca o adresa la banca respectiva daca are bani in cont. dar si asa cred ca nu prea sunt sanse de recuperat creanta integral mai ales ca societatea e pe "pierderi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate valorificare creanta juridic dana juridic dana O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Corinas Corinas Buna ziua, As avea nevoie si eu de sfaturile dvs. Am castigat un proces prescum si recursul acestuia de litigiu de munca.Dupa acest proces, fostul angajator ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)