As avea nevoie si eu de sfaturile dvs. Am castigat un proces prescum si recursul acestuia de litigiu de munca.Dupa acest proces, fostul angajator trebuia sa-mi plateasca o suma de bani pe care nu mi-a platit-o, apoi am apelat la un executor judecatoresc care mi-a recalculat salariile si l-a instiintat ca in termen de 15 zile trebuie sa imi plateasca acea suma de bani, in caz contrar i se va pune poprire pe conturi; asta nu s-a intamplat, acesta depunand o intampinare sau nu stiu cum sa o numesc prin care cerea sa i se ia poprirea de pe conturi motivand faptul ca are multe datorii la stat si ca el o sa-mi dea acea suma de bani in 4 rate ( stabilind el ratele ). In urmatoarea zi, avocata mea mi-a facut un alt act prin care refuzam sa-mi dea banii in rate si sa i se ia poprirea de pe conturi si i-am dat si contul meu bancar asa cum mi-a cerut . In cateva zile, asa cum a zis fostul angajator, la data stabilita de el mi-a dat o parte din bani ( aproximativ 25 %, iar in aceasta suma incluzanduse si jumatate din taxa avocatei si executorul judecatoresc spunand ca isi opreste taxa lui la sfarsit ). Vazand toate astea, executorul judeatoresc nu a luat nicio masura, probabil asteptatnd sa vada daca imi da banii in rate asa cum a decis fostul angajator desi eu nu eram de acord, la fel am facut si eu pt ca nu aveam de ales. Vazand ca trece urmatoarea data stabilita de el si nu imi plateste urmatoarea rata, am sunat avocata si am rugat-o sa ia legatura cu executorul si sa vedem ce e de facut in continuare. Aceasta mi-a zis ca fostul angajator a fost la executor si i-a spus ca nu imi plateste nimic deoarece nu am luat poprirea de pe cont si a zis ca el nu mai foloseste nici conturile doar ca sa nu aiba ce sa i se retina si sa-mi dea mie. In acest timp executorul nu a facut nimic. La cateva zile dupa asta, am vorbit din nou cu avocata si mi-a zis ca executorul ii va pune sechestru pe masina ( acesta avand 3 masini pe firma ), urmand sa i-o puna la licitatie. In tot acest timp, execuorul a mai luat niste bani de la angajator si i-a oprit pentru taxa lui.Vreau sa va intreb daca este normal ca banii recuperati de la fostul angajator sa intre in contul executorului judecatoresc sau trebuie sa intre direct in contul meu pentru a vedea si eu cati bani am recuperat de la el? Este normal ca executorul sa-si ia taxa inainte sa imi recupereze banii ( asta era taxa ce o avea de recuperat de la angajator, taxa de la mine i-am platit-o inainte spunand ca o sa mi-o recuperez ). Cam cat timp dureaza sa i se puna sechestru pe masina? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in copntinuare?
Va multumesc
Executorul judecatoresc nu isi poate lua onorariul din banii cuveniti unui client, onorariul il ia direct de la debitor. Adica, un debitor executat silit va fi obligat la plata debitului efectiv si separat la plata onorariilor executorului si a avocatilor si la cheltuielile de executare. In cazul dbs, din punctul meu de vedere executorul nu trebuia sa isi incaseze integral banii deoarece nu a fost executat in totalitate debitorul, ci doar pentru o parte a datoriei. Aplicarea sechestrului asupra autoturismului este o procedura care implica aplicarea unui sigiliu asupra bunului. In acest caz aveti doua posibilitati:ori preluati autoturismulin contul creantei, ori se scoate la vanzare, urmand sa se acopere creanta din banii proveniti din vanzare. Eu va sfatuiesc sa insitati la executorul judecatoresc sa aplice cat mai repede sechestrul, pentru ca nu cumva sa se instraineze acest autoturism si sa nu mai existe bunuri de executat.
Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata 2011.
aceasta lege va poate clarifica toate intrebarile. Daca intrebati insa cee este normal, va pot spune ca da nu e normal odata ce ati achitat executorului acesta sa isi mai retina odata onorariul - daca am inteles corect. Sa va uitati insa atent pe contractul de executare deoarece este foarte probabil ca dumneavoastra sa fi achitat doar avansul. Daca intrebati insa care este practica, atunci trebuie sa va comunic ca da asa este de regula primele sume retinute merg in contul onorariului executorului si da executorii incaseaza in propriul cont intreaga suma sunt obligati sa o retina 15 zile timp in care debitorul poate face contestatii si abia ulterior poate trece la distribuirea sumelor. Ce trebuie sa stiti insa este ca executorul trebuie sa asculte in masura in care are ce executa indicatiile dumneavoastra cu privire la acordul sau dezacordul de a accepta vreo esalonare la plata... . pentru sechestru executorul judecatoresc la fel ca si pentru executare trebuie sa primeasca incuviintare de la instanta - puteti verifica la instanta in ce faza este aceasta investire. Momentan ar trebui sa mergeti cu o adresa scrisa la executor in care sa solicitati un raspuns tot scris privind nr dosarului9 de executare, stadiul acestuia si ce s-a facut la termenele anterioare si sa o aveti in copie pentru a cere un nr de inregistrare. daca nu se vor misca mai repede nici ulterior lucrurile ne mai auzim.
bafta
cereti executorului sa trimita din nou poprire la toate bancile. i-au deschis alte conturi, evident, prin care lucreaza.
Executorul ar trebui sa isi incaseze onorariul proportional cu creanta recuperata, dar depinde ce scrie in contractul pe care l-ati incheiat cu el. Daca avocata dvs nu a avut grija sa prevada asa ceva, cred ca a gresit.
Sa faceti adresa scrisa la executor in care ii cereti sa continuie executarea silita prin noi adrese de poprire si executare silita mobiliara asupra bunurilor mobile ale debitoarei. Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)