avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bani de la executor
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bani de la executor

Am avut un proces cu fostul angajator. L-am castigat. Am obtinut o suma de bani in urma procesului si plata cheltuielilor de judecata. Am mers cu avocatul la executorul judecatoresc si acolo avocatul mi-a zis sa scriu pe o fisa ca doresc recuperarea sumei de bani si a uitat si de cheltuielilie de judecata. Am primit suma, s-a inchis acel dosar si s-a deschis altul pentru recuperarea cheltuielilor de judecata. Problema e aici. Am platit o suma de bani reprezentand cheltuielile de executare si mi s-a spus ca le voi recupera la sfarsit. Acum sunt anuntata ca trebuie sa platesc onorariul de executare si cheltuielile de executare(cele platite fiind doar un avans!!!), desi pe fisa am completat ca se vor recupera acestea de la partea adversa.
Doresc sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez.
Eu consider ca trebuie sa primesc cheltuielile de judecata(pe care le-am castigat in procesul cu fostul angajator) si cheltuielile de executare. Onorariul si l-au luat de la fostul angajator.
Cum sa procedez ca sa nu fiu pacalita de acest executor? Neavand cunostinte in domeniu nu stiu cum sa pun problema. Si cand am recuperat prima suma, incercau cu actele in fata sa scada din suma pe care o aveam de recuperat. Aveam chitante de la ei si spuneau ca nu au habar de ele!!! Cam astia sunt oamneii! Cum pot sa-i verific?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Mihaela , Avocat 15:56, 2 Mai 2011
Legal,executorul judecatoresc trebuie sa va comunice si dvs un set de documente adresate debitorului
Printre documentele intocmite de catre executorul judecatoresc se afla si somatia prin care executorul comunica debitorului sumele de plata ,in care se regas4esc cheltuielile dispuse de instanta de judecata si cheltuielile aferente executarii silite
va sfatuiesc sa mergeti la executorul judecatoresc si sa il intrebati pentru ce ii datorati aceste sume de bani si de ce nu le-a solicitat de la debitor(angajatorul dvs). in mod normal, in situatia in care se ajunge la executare silita, cheltuielile sunt suportate de debitor si nu de dvs.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Corinas Corinas Buna ziua, As avea nevoie si eu de sfaturile dvs. Am castigat un proces prescum si recursul acestuia de litigiu de munca.Dupa acest proces, fostul angajator ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)