avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Posibilitate valorificare creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Posibilitate valorificare creanta

O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati comerciale -persoana juridica romana.
Intrucat valoarea creantei de recuperat este insemnata (de ordinul a catorva zeci de mii de euro), titulara creantei intentioneaza sa se adreseze executorului judecatoresc pentru a-si valorifica creanta.
Poate astfel sa devina proprietara unei suprafete de 35.000 mp teren intravilan?

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:13, 25 Aprilie 2014
Itai terbuie sa aveti un titlu executor apoi sa infiintati poprire pe conturile si bunurile societatii, din cate stiu nu are importanta natura bunurilor, doar ca trebuie sa fie bunuri ale societatii .
Da, terenul este proprietatea societatii debitoare.
Conturile bancare ale societatii debitoare sunt goale.
Prin executare silita creditorul nu va deveni proprietar al imobilului al carui proprietar este debitorul. Executorul va executa silit (va vinde) acel teren si din pretul obtinut va obtine suma reprezentand creanta creditorului, onorariul executorului si cheltuielile de executare silita, iar diferenta de pret se va vira debitorului.
Nimeni nu opreste insa ca debitorul si creditorul sa incheie o conventie prin care acestia sting datoria debitorului prin preluarea de catre creditor a terenului respectiv.
Se intentioneaza ca folosind titlul de creanta, creditorul sa isi adjudece bunurile scoase la vanzare de catre executor (bunuri mobile si imobile, proprietatea debitorului), pentru care in prezent este instituit sechestru asigurator.
Temerea este legata de posibilitatea/ imposibilitatea creditorului de a detine terenuri pe teritoriul Ro, avand in vedere faptul ca nu este cetatean roman si nici al vreunui stat din UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante restantier cu apartament ipotecat de bancă adelamarcu adelamarcu In asociatia de proprietari pe care o administrez, există un restantier care are apartametul ipotecat la 2 banci si mai are doua inscrisuri (alte ... (vezi toată discuția)
Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Am calitatea de creditor ,am reusit ridicarea unor bunuri mobile ale debitorului, urmeaza sa avem primul termen de licitatie publica peste ... (vezi toată discuția)