legally_aid a scris:
T.Claudiu a scris:
BogdanLupu a scris:
. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.
Dupa cum probabil stiti, exista o jurisprudenta vasta in astfel de infractiuni, iar majoritatea pedepselor sunt cu suspendare pentru ca asa e sanctionata culpa de legiuitor. S-au pronuntat si pedepse cu executare in cazuri mai grave, dar asta nu e un motiv de multumire, cel putin pentru mine.
..
:offtopic:
Am urmărit postările zilei de astăzi şi am rămas consternată , în special de faptul că, după ce că bieţii ,,forumaci,, , cum îi denumea cineva mai sus, sunt aşa de tensionaţi în ziele acestui examen, mai vine şi un ,,judecător,, care îi bulversează total.
T. Claudiu, fără să vă supăraţi pe mine, vă întreb, chiar trăiţi satisfacţii pretinzând că aţi fi judecător? Mă întreb cât de mari.
Sper că dacă într-o zi veţi deveni magistrat, să ştiţi cel puţin faptul că legiutiroul nu a sancţionat culpa cu pedeapsa cu suspendare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei fiind doar o opţiune a judecătorului , atunci când are loc individualizarea judiciară a pedepsei , dacă sunt întrunite condiţiile pentru ca inculpatul să beneficieze de o suspendare a executării şi dacă judecătorul consideră că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea pedepsei în detenţie.
Baftă în continuare tuturor!
Exact doamna, puteti sa vedeti ca si eu l-am criticat pe acest judecator inchipuit. Intrebarea pusa de mine a fost capcana si distinsul domn a picat in plasa. Probabil ca este un absolvent de Spiru Haret cu idealuri mari.#-o
@andaanduta pastreaza-ti opinia pentru tine. :slap:Orice avocat imi va da dreptate. Daca nu ai o gandire juridica poti sa inveti un an si tot nu vei lua. Pentru ca unii oameni nu sunt facuti pentru asa ceva. De ce crezi ca la INM pica foarte multi testul psihologic si interviul?!?! Pentru ca vin tocilarele care invata tone de carti dar nu stiu sa indivualizeze o pedeapsa. Domeniul juridic nu inseamna toceala, inseamna inteligenta aplicata. Inteleg frustrarea unora, dar poate este mai bine sa va ganditi de 2 ori. Sunt meserii gen grefier, executor etc care va pot ajuta mult mai bine. Toti vrem sa fim avocati, sa avem masini de lux, vile , vacante etc. Lucrurile astea nu vin simplu. Decat sa fiu un avocat slab mai bine ma apuc sa vand castraveti pe piata.