avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanLupu

Activitate BogdanLupu

Buna ziua as dori sa intreb daca pot vinde autoturismul desi am un proces privind recuperarea taxei poluare cu hotararea scadenta in Noiembrie. La ANAF voi intampina probleme? Cumparatorul va avea probleme si va trebui sa plateasca timbru de mediu? As dori sa ma inteleg cu el si sa impartim jumate jumate timbrul de mediu
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Dr reale! imi poate recomanda cineva un curs dupa NCC? Voi dupa ce invatati?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Urez succes tuturor, sunt oameni care au avut ghinion si care acum sufera. Dar gata. Mergem inainte. Si eu am pierdut in viata, toti am pierdut. Nu trebuie sa ne lasam batuti. De multe ori un pas inapoi inseamna doi inainte. Va rog sa incetati cu atacurile la persoana. Nu isi au rostul. Observ ca "domnul judecator" a disparut :))
Trebuie aplaudat UNBR pentru acest examen....pentru ca doar cei buni merita sa fie avocati. La mine in judet anul trecut din 24 a intrat unul singur. Bravo lui!
Cu privire la OEPA...haideti fratilor ca nu e greu. M-as vaieta mai mult de procedura civila decat de OEPA. E chiar fun :)
legally_aid a scris:

T.Claudiu a scris:

BogdanLupu a scris:

. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.

Dupa cum probabil stiti, exista o jurisprudenta vasta in astfel de infractiuni, iar majoritatea pedepselor sunt cu suspendare pentru ca asa e sanctionata culpa de legiuitor. S-au pronuntat si pedepse cu executare in cazuri mai grave, dar asta nu e un motiv de multumire, cel putin pentru mine.

..

:offtopic:

Am urmărit postările zilei de astăzi şi am rămas consternată , în special de faptul că, după ce că bieţii ,,forumaci,, , cum îi denumea cineva mai sus, sunt aşa de tensionaţi în ziele acestui examen, mai vine şi un ,,judecător,, care îi bulversează total.
T. Claudiu, fără să vă supăraţi pe mine, vă întreb, chiar trăiţi satisfacţii pretinzând că aţi fi judecător? Mă întreb cât de mari.
Sper că dacă într-o zi veţi deveni magistrat, să ştiţi cel puţin faptul că legiutiroul nu a sancţionat culpa cu pedeapsa cu suspendare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei fiind doar o opţiune a judecătorului , atunci când are loc individualizarea judiciară a pedepsei , dacă sunt întrunite condiţiile pentru ca inculpatul să beneficieze de o suspendare a executării şi dacă judecătorul consideră că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea pedepsei în detenţie.
Baftă în continuare tuturor!

Exact doamna, puteti sa vedeti ca si eu l-am criticat pe acest judecator inchipuit. Intrebarea pusa de mine a fost capcana si distinsul domn a picat in plasa. Probabil ca este un absolvent de Spiru Haret cu idealuri mari.#-o
@andaanduta pastreaza-ti opinia pentru tine. :slap:Orice avocat imi va da dreptate. Daca nu ai o gandire juridica poti sa inveti un an si tot nu vei lua. Pentru ca unii oameni nu sunt facuti pentru asa ceva. De ce crezi ca la INM pica foarte multi testul psihologic si interviul?!?! Pentru ca vin tocilarele care invata tone de carti dar nu stiu sa indivualizeze o pedeapsa. Domeniul juridic nu inseamna toceala, inseamna inteligenta aplicata. Inteleg frustrarea unora, dar poate este mai bine sa va ganditi de 2 ori. Sunt meserii gen grefier, executor etc care va pot ajuta mult mai bine. Toti vrem sa fim avocati, sa avem masini de lux, vile , vacante etc. Lucrurile astea nu vin simplu. Decat sa fiu un avocat slab mai bine ma apuc sa vand castraveti pe piata.
desigur chiar daca am avut o atitudine mai critica fata de domnul judecator, incadrarea la omor calificat in spiritul unei corectii mai severe este de aplaudat. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.
cat despre "bocitoarele" de pe forum, doamnelor nu va descumpanesc dar: lasati-va de INPPA sau INM. Pentru ca citesc oripilat cum unele au invatat timp de un an si au picat. Nu ai ce cauta magistrat sau avocat daca nu ai o logica si o gandire juridica. Degeaba tocesti 1000 de pagini daca nu ai gandirea logica necesara profesiei.
Inteleg rationamentul interviului si testarii psihologice la INM. Daca nu am avea asa ceva am vedea tot felul de tocilare fara caracter, slabe psihic. Ori asta nu e de dorit.
T.Claudiu a scris:

De cand este, oameni buni, acea infractiune omor simplu ??? Imi puteti explica si mie, ca eu nu inteleg. Sunt foarte rare situatiile de omor simplu, dar nu vad cum acel omor, in acele conditii, sa fie omor simplu.

Pai distinse domn, ca sa fie omor calificat in varianta enuntata, inculpatul trebuia sa fie constient de starea victimei de a nu se putea apara, dar aceasta stare sa nu fie cauzata de criminal. Ori in speta chiar el actioneaza. Rezulta omor simplu 174 CP
Dati-va jos haina domnule
grila 1, intrebarea 69
Poate exista legitima aparare daca
A- Atacul este indreptat asupra unui bun al celui care riposteaza
B- Atacul este realizat prin violente verbale
C- Atacul este indirect, imediat si injust.

Eu am bifat C fara sa vad eroarea de la Indirect, cand trebuia sa fie Direct...am gresit. dar cum naibii e A raspuns corect? vorbim de un bun personal nu de unul obstesc
Trimiteti-mi si mie va rog niste sinteze cu privire la OEPA!! bogdanlupuonline@yahoo.com
Doar nu va furam painea de la gura!!
Pai stati mai fratilor OEPA nu intra in cele 100 de intrebari grila? Mama Dumnezeule toti avocatii se vaieta ca mediatorii le mananca painea si numai au cazuri...sa vezi ce examene vor fi anul asta.Vor sa restranga accesul..... Mare mirare daca intra careva din proaspatii absolventi, numai 5-6 din B, 2 din SB, 3 din CJ etc..:hugall:

Poate sa imi trimita si mie cineva niste cursuri pentru Legea 51? Va rog mult!:hammer:
bogdanlupuonline@yahoo.com
Am zis ca citesc in 2 zile legea si sunt TOP ZUSTAND...de unde.....cred ca cea mai grea disciplina....o subestimezi si ....:training: :tooth:

Sincer va spun ceva.........regret ca nu m-am inscris la INM! Am impresia ca e mai usor! Ca sa scoti 7......e greu pe sinteza. Cum am eu scrisul mai urat......
dublu post: va rog stergeti