avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate mika^

Activitate mika^

Va multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa ii explic sefului ca nu vreau sa ma implic in asa ceva, dar m-a amenintat cu taierea din salariu a echivalentului sumelor prejudiciate firmei de catre persoanele respective care locuiesc fara forme legale (aceia fura fier vechi din spatiul respectiv si consuma apa+curent).
Am incercat sa apelez la politie pentru a-i evacua, dar mi-au spus ca nu vor interveni, deoarece ar trebui sa deschidem proces de evacuare.
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca, in cazul in care, administratorul firmei ma obliga sa evacuez fortat niste persoane care locuiesc fara documente intr-un spatiu aflat in proprietatea firmei, iar eu indeplinesc acest ordin, dupa care, presupunand ca, persoanele respective depun plangere cum ca au fost date afara cu forta si lovite (intr-o posibila bataie), cine va fi sanctionat si cum (in cazul in care acele persoane castiga procesul) ? Eu sau administratorul firmei? Se poate sfarsi cu dosare penale?
As mai vrea sa adaug ca, nu doresc sa o evacuez pe nepoata pe motiv ca fiica mea nu va mai locui acolo. Temeiul in baza caruia doresc sa o evacuez ar fi ca ea nu are consimtamantul meu de a locui in acel spatiu nedivizat care este si proprietatea mea.
Daca imi spuneti ca nu pot face asta, atunci ar insemna ca si eu as putea sa trimit o familie de tigani sa locuiasca acolo (gratuit) si nimeni nu va putea sa-i dea afara?
Imi cer scuze, poate am gresit. Vad ca in codul civil de la adresa:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
articolul la care ma refeream este art. 641, cum am spus; dar, pe alte site-uri, intr-adevar art. 641 vorbeste despre servitute, iar articolul la care ma refeream eu apare cu nr. 499.
Am mai citit intr-un suport de curs despre dreptul civil si faptul ca "Potrivit principiului unanimitatii, un coproprietar nu poate face acte de dispozitie cu privire la intregul bun comun sau la o portiune determinata material din acel bun". Nu credeti, totusi, ca se incalca acest principiu aici?
Nimeni?
Nu stiu daca schimba cu ceva situatia, dar poate trebuia sa fi mentionat si ca nepoata mea locuieste acolo cu prietenul ei, pe care nici macar nu mi l-a prezentat vreodata.
Ok, si e posibil sa-l transfer si prin donatie? Voi avea nevoie si de acordul celuilalt proprietar pentru a putea face acest lucru?
Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti daca, in cazul in care dintr-o mostenire a rezultat o casa cu doi proprietari, fiecare avand 50%, poate unul din ei sa transfere cumva dreptul sau de proprietate fiicei sale? (in conditiile in care este facuta succesiunea dar nu si iesirea din indiviziune).
Va multumesc
Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa precizez ca, in momentul de fata nici eu nici fratele meu nu dorim sa facem iesirea din indiviziune deoarece nu dorim si nici nu ne-ar avantaja vanzarea imobilului si, deocamdata, nici unul din noi nu are suficienti bani pentru a plati sulta celuilalt.
In legatura cu ce spuneati dvs de prezumarea faptului ca nepoata locuieste in partea din imobil ce i se cuvine fratelui meu, la fel de bine am putea presupune ca locuieste in partea mea, atata timp cat spatiul nu este divizat, nu? :) (sigur, de fapt, ea locuieste intr-un spatiu comun).
Si atunci, revin cu intrebarea: poate fratele meu sa bage pe oricine in casa care este si a mea, fara sa imi ceara voie? Ce lege spune ca trebuie ca eu sa cer consimtamantul fratelui meu pentru a putea-o evacua pe nepoata?
Adica, nu ar fi normal sa fie nevoie de acordul ambilor coproprietari pentru ca orice alta persoana in afara de acestia sa poata sa locuiasca acolo? (eu asta am inteles din art.641-C.Civil).
Numai bine!
Imi cer scuze pentru insistentele mele :"> , dar vreau sa imi pot evalua bine sansele inainte de a deschide procesul. Am mai citit pe forum si, din cate am inteles, nepoata mea se considera tolerata in spatiul aflat in coproprietatea mea. Asta nu ar insemna ca daca eu imi retrag consimtamantul (care oricum a fost tacit), ea pierde dreptul de a locui acolo? Politia nu ar putea sa o dea afara, sau sa o sanctioneze in vreun fel, atata timp cat ea nu are nici un document din care sa reiasa ca i s-a permis sa intre/locuiasca in acea casa?
ok, dar daca o iau pe fiica mea de acolo, ramane doar fiica fratelui meu. nu pot atunci sa o fortez sa plece? adica, nu e ca si cand ar sta o persoana oarecare in coproprietatea mea, fara consimtamantul meu?