avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot evacua nepoata din casa mostenita de mine si tatal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot evacua nepoata din casa mostenita de mine si tatal ei?

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu modul legal prin care as putea sa o evacuez pe nepoata (fiica fratelui) din casa pe care eu si fratele meu am mostenit-o de la parinti. Mentionez ca, initial, de comun acord (verbal) cu fratele meu, am stabilit sa impartim casa in doua jumatati in care sa poata locui, o perioada, fiica mea (de 21 de ani) si fiica lui (33 ani). De la o vreme, s-au stricat relatiile intre familia mea si a fratelui meu, tocmai din cauza acestei nepoate. Din acest motiv, eu nu mai sunt de acord ca ea sa mai locuiasca in casa pe care o detin in proportie de 50%, chiar daca asta va inseamna ca si fiica mea sa plece de acolo (ca urmare a probabilei reactii a fratelui meu). Desi i-am comunicat ca vreau sa se mute, ea refuza si ma sfideaza. Poate sa locuiasca acolo fara acordul meu ?
Va multumesc mult.
Mihaela.
Cel mai recent răspuns: mika^ , utilizator 19:40, 23 Februarie 2010
fiica fratelui are aceleasi drepturi ca fiica dvs... prin tatii celor doua. singura dvs cale, ar fi sa faceti iesirea din indiviziune si daca nu se poate pe cale amiabila la notar, atunci cautati prin instanta.
ok, dar daca o iau pe fiica mea de acolo, ramane doar fiica fratelui meu. nu pot atunci sa o fortez sa plece? adica, nu e ca si cand ar sta o persoana oarecare in coproprietatea mea, fara consimtamantul meu?
Eu zic sa mergeti la un avocat si sa deschideti proces.
Sa nu plece de acolo.
Va judecati si se va stabili situatia de catre instanta conform legii, pe baza probelor administrate in mod nemijlocit in fata acesteia.

avocat Claudiu Lascoschi
Imi cer scuze pentru insistentele mele :"> , dar vreau sa imi pot evalua bine sansele inainte de a deschide procesul. Am mai citit pe forum si, din cate am inteles, nepoata mea se considera tolerata in spatiul aflat in coproprietatea mea. Asta nu ar insemna ca daca eu imi retrag consimtamantul (care oricum a fost tacit), ea pierde dreptul de a locui acolo? Politia nu ar putea sa o dea afara, sau sa o sanctioneze in vreun fel, atata timp cat ea nu are nici un document din care sa reiasa ca i s-a permis sa intre/locuiasca in acea casa?
buna ziua .
imobilul este detinut in coproprietate, astfel incat se poate prezuma de exemplu, ca nepoata locuieste in partea din imobil ce i se cuvine fratelui dvs .
o actiune in evacuare nu poate fi formulata doar de catre dvs., ci tb sa-si dea consimatamantul in acest sens si fratele dvs.

astfel incat , indicat ar fi sa formualti o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune , solicitand atribuirea imobilului in natura catre dvs., cu obligatia despagubirii fratelui .
sau invers, solicitati sa vi se plateasca sulta de catre frate.

Alte discuții în legătură

Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)
Evacuare debitoare MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)
Imobil aflat in coproprietate alexandru0909 alexandru0909 Buna ziua, Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt ... (vezi toată discuția)