Depinde daca coproprietatea este in devalmasie sau pe cote-parti.
Coproprietarul poate dispunde de cota sa parte atata timp cat nu ii este afectat dreptul celuilalt coproprietar.
Multumesc pentru raspuns!
Bunul este in devalmasie, eu sunt creditor si ma gandeam sa adjudec cota parte de 1/2 din imobil a debitoarei , urmand a face partajul cu fratele acesteia.
Fratelele nu locuieste acolo, si nu stiu care este modalitatea de a evacua debitoarea, pentru ca exista posibilitatea sa ramana in locuinta motivand ca locuieste in cota parte a fratelui.
Bunul nu este partajabil in natura
Nu e in devalmasie, fratele are o cota, debitoarea o cota. Si da, debitoarea poate ramane in cota fratelui ei daca adjudecati cota ei in contul datoriei. Daca nu vreti sa locuiti cu "debitoarea", iesiti din indiviziune fata de frate.
Iesirea din indiviziune dureaza ani de zile, daca am calitatea de coproprietar care este posibilitatea de a ma opune ptr ramanea in spatiu a debitoarei?
Exista riscul de distrugere a bunului, neplata facturilor etc
Evacuare debitoare
MIHAELAX
Buna ziua,
Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)