avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil aflat in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil aflat in coproprietate

Buna ziua,

Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt coproprietar?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:17, 1 Martie 2015
Depinde daca coproprietatea este in devalmasie sau pe cote-parti.
Coproprietarul poate dispunde de cota sa parte atata timp cat nu ii este afectat dreptul celuilalt coproprietar.
Multumesc pentru raspuns!
Bunul este in devalmasie, eu sunt creditor si ma gandeam sa adjudec cota parte de 1/2 din imobil a debitoarei , urmand a face partajul cu fratele acesteia.
Fratelele nu locuieste acolo, si nu stiu care este modalitatea de a evacua debitoarea, pentru ca exista posibilitatea sa ramana in locuinta motivand ca locuieste in cota parte a fratelui.
Bunul nu este partajabil in natura
nu puteti inchiria . dar puteti gasi alte solutii juridice
Nu e in devalmasie, fratele are o cota, debitoarea o cota. Si da, debitoarea poate ramane in cota fratelui ei daca adjudecati cota ei in contul datoriei. Daca nu vreti sa locuiti cu "debitoarea", iesiti din indiviziune fata de frate.
Multumesc

Iesirea din indiviziune dureaza ani de zile, daca am calitatea de coproprietar care este posibilitatea de a ma opune ptr ramanea in spatiu a debitoarei?
Exista riscul de distrugere a bunului, neplata facturilor etc

Alte discuții în legătură

Evacuare debitoare MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana alexandru0909 alexandru0909 Buna seara, Am calitatea de creditor intr-un dosar de executare, debitoarea vinde cota ei de 1/2 concubinului, cealalta cota de 1/2 o detine fratele. Are ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Am adjudecat cota de1/2 a debitorului dintr-un imobil aflat in coproprietate, am luat legatura cu celalalt coproprietar pentru o ... (vezi toată discuția)