Am calitatea de creditor intr-un dosar de executare, debitoarea vinde cota ei de 1/2 concubinului, cealalta cota de 1/2 o detine fratele.
Are loc actiunea pauliana, se constata ca contractul de vanzare cumparare imi este inopozabil.
Bunul nu este comod partajabil in natura, au avut loc trei publicatii de vanzare cumparare.
Intrebare;
Debitoarea are o datorie de 13.ooo de euro, concubinul are 4000 lei.
Urmeaza sa deschidem o actiune de partaj .
Impotriva cui ne indreptam?
A. debitoare+concubin + frate
B.concubin+frate
Daca instanta a constatat ca vanzarea nu va e opozabila, imobilul se intoarce in patrimoniul debitoarei. Pt ca si concubinul va datoreaza bani, va indreptati impotriva a ce are el/ bunuri/ venituri. Casa e a debitoarei + frate. Ce s-a scos la licitatie , jumatate din casa ?
De ce nu adjudecati dvs in contul creantei si iesiti dvs apoi din indiviziune fata de frate ?
Instanta constata ca este inopozabil creditorului reclamant contractul de vanzare cumparare autentinficat sub nr..... incheiat la notar public....
Pana acum s-a incercat vanzarea cotei de 1/2 din casa, dar casa nu este comod partajabil in natura.
Ma gandeam si la varianta d-voastra....
Jumatatea debitoarei conf raportului de expertiza este de 12.500 euro, eu am pana acum cheltuieli partiale de 13.ooo euro.
Problema e ca daca adjudec debitoarea tot nu pleaca din casa ,ca locuieste pe partea lui frate-sau.