In urma unei actiuni pauliene instanta a declarat inopozabil creditorului un contract de v-c a unui imobil care a apartinut debitorului (o cota de 1/2 dintr-un imobil). Astfel, prin executor am scos la vanzare acest bun (cota de 1/2) imobil, apartinand tertului dobanditor.
Motivat de faptul ca dupa 7 publicatii de vanzare aceasta cota de 1/2 nu se poate vinde, in calitate de creditor, pot cere partajul judiciar prin atribuirea in intregime a imobilului (o cota de 1/2 apartine tertului dobanditor, cealalta cota de 1/2 apartine unei rude a acestuia) si obligarea acestuia la plata unei sulte catre celalalta parte?
1.Cu cine ma judec in aceasta noua actiune de partaj, avand in vedere ca am obtinut anterior o HJ prin care instanta a declarat inopozabil contractul de v-c facut de debitorul meu cu tertul dobanditor?
2. Cui cer sa i se atribuie in intregime imobilul: debitorului meu (care cf HJ a ramas tot proprietar al imobilului fata de mine creditor) sau tertului dobanditor care apare si in cartea funciara?
0. daca nu ar fi partajabil bunul, sau si-ar pierde din valoarea sau destinatia economica
1.impotriva cui apartine cealalta cota parte -ruda - nu stiu cui?- a debitorului sau a tertului?
2.daca respecta punctul 0 , debitorului pentru ca in numele lui actionezi.
poti ,de altfe, l sa participi la licitatia de vanzare si sa iti adjudeci cota -parte a bunului cu 75 % din valoarea cotei, suma din care se scad si cheltuielile pe care le-ai facut tu cu execut silita si datoria debitorului + dobanzi , penalitati
Exclus sa adjudec in contul creantei ! Chiar daca imobilul are doua cote de 1/2, este impartit f ciudat, deci nu ma pot folosi nicicum de cota 1/2 in forma in care este.
N-am inteles punctu 0 !
1.tocmai am spus mai sus : o cota 1/2 a apartinut debitorului mei (dar am obtinut o HJ prin care instanta a constatat ca imi este inobozabil actul de v-c) si cealalta cota apartine sorei debitorului meu.
2. Da, eu actionez in numele debitorului, dar la CF apare ca proprietar tertul dobanditor. Este adevarat ca mie in calitate de creditor care am obtinut declararea inopozabilitatii actului de v-c (in pauliana)nu imi este opozabil acest contract incheiat de debitor cu tertul dar...el exista .
De aia nu stiu cu cine ma judec : cu tertul sau cu debitorul ?