avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil aflat in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil aflat in coproprietate

Buna ziua,

Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt coproprietar?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:17, 1 Martie 2015
Dvs aveti treaba cu coproprietarul pt distrugere si neplata a facturilor, nu cu debitoarea.
Acțiunea în evacuare fiind un act de administrare poate fi intentată și numai de unul din coproprietari . Pe de altă parte, prin încheierea unui contract de comodat cu unul din coproprietari , respectivii opun un drept locativ legal și măsura evacuării nu se justifică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare debitoare MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Am adjudecat cota de1/2 a debitorului dintr-un imobil aflat in coproprietate, am luat legatura cu celalalt coproprietar pentru o ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana alexandru0909 alexandru0909 Buna seara, Am calitatea de creditor intr-un dosar de executare, debitoarea vinde cota ei de 1/2 concubinului, cealalta cota de 1/2 o detine fratele. Are ... (vezi toată discuția)