avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,

Am adjudecat cota de1/2 a debitorului dintr-un imobil aflat in coproprietate, am luat legatura cu celalalt coproprietar pentru o intelegere , sa vindem in totalitate, sa-i ofer o suma de bani, sa-mi ofere o suma de bani pentru ai ceda cota mea parte.
Acesta refuza orice fel de intelegere, eu neavand posibilitatea de a beneficia de cota mea deoarece debitorul ocupa spatiul in intregime pe motiv ca imobilul este in devalmasie si ocupa spatiul celuilalt coproprietar.
Doresc sa depun o actiune de partaj , este posibil notarea acestui litigiu in CF astfel incat celalalt copropietar sa nu aiba ocazia de a vinde cota lui parte pana la finalizarea procesului??

Alte discuții în legătură

Imobil aflat in coproprietate alexandru0909 alexandru0909 Buna ziua, Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)