avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate erin dan

Activitate erin dan

Sunt angajat la stat si am un contract pe durata nedeterminata.Anul trecut ,in august am facut o cerere de concediu fara plata pe un an[am plecat din tara ]Din motive bine intemeiate, m-am intors dupa 6 lun isi am incercat sa ma prezint la seviciu, dar angajatorul imi spune ca nu ma poate primi pentru ca pe postul meu a angajat pe altcineva pe perioada de un an ,pentru cit am facut eu cererea de concediu fara salar-.intrebarea mea este daca angajatorul are obligatia sa ma primeasca inapoi [mai repede]pe posrul care mi se cuvine ,sau trebuie sa accept ca persoana angajata temporar sa ramana pe post pana se implineste anul?Adica,dreptul la seviciu este al meu,cu toate ca m-am intors inainte de un an, sau al celuii angajat temporar pe postul meu?
Am o horarare judecatoreasca irevocabila prin care beneficiez de un spor de 75% din salariul de baza la zi ,din 22 oct 2009. Odata cu aplicarea legii 330 2009, baza de salarizare a crescut ,dar eu am primit doar o suma fixa in cuantumul lunii dec. 2009, conform art30 din lege ,care este evident sub 75% DIN SALARIUL DE BAZA ,LA ZI [,asa cu prevede decizia judecatoreasca]
intrebare:Legea 330 2009 si oug 1 -2010, poate sa-mi modifice procentul de 75% din salariul actual de baza ,dandu;mi "cuantum..."sau angajarorul este obiligat sa aplice sentinta asa cum este scrisa 75% DIN SALARIUL DE BAZA, LA ZI?