Sunt angajat la stat si am un contract pe durata nedeterminata.Anul trecut ,in august am facut o cerere de concediu fara plata pe un an[am plecat din tara ]Din motive bine intemeiate, m-am intors dupa 6 lun isi am incercat sa ma prezint la seviciu, dar angajatorul imi spune ca nu ma poate primi pentru ca pe postul meu a angajat pe altcineva pe perioada de un an ,pentru cit am facut eu cererea de concediu fara salar-.intrebarea mea este daca angajatorul are obligatia sa ma primeasca inapoi [mai repede]pe posrul care mi se cuvine ,sau trebuie sa accept ca persoana angajata temporar sa ramana pe post pana se implineste anul?Adica,dreptul la seviciu este al meu,cu toate ca m-am intors inainte de un an, sau al celuii angajat temporar pe postul meu?
Am o horarare judecatoreasca irevocabila prin care beneficiez de un spor de 75% din salariul de baza la zi ,din 22 oct 2009. Odata cu aplicarea legii 330 2009, baza de salarizare a crescut ,dar eu am primit doar o suma fixa in cuantumul lunii dec. 2009, conform art30 din lege ,care este evident sub 75% DIN SALARIUL DE BAZA ,LA ZI [,asa cu prevede decizia judecatoreasca]
intrebare:Legea 330 2009 si oug 1 -2010, poate sa-mi modifice procentul de 75% din salariul actual de baza ,dandu;mi "cuantum..."sau angajarorul este obiligat sa aplice sentinta asa cum este scrisa 75% DIN SALARIUL DE BAZA, LA ZI?