Eu incerc sa subliniez ca nu e nicio neintelegere la mijloc. E rea-vointa din partea avocatului. Nu-s vreo taranca inculta sa nu inteleg cuvintele spuse in limba romana. Am si eu studii superioare si exercit si eu o profesie liberala, deci nu's nici cretina nici retardata. Si nici nu ma comport in halul asta cu clientii.
Multumesc pentru raspunsuri si astept si alte sugestii.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau indrumare in urmatoarea speta!!!
Am furnizat copii ale unor documente (titlu de propriete al mamei decedate etc) unui avocat in vederea obtinerii unei consultante cu privire la dezbaterea succesiunii cu fratii mei care nu vor sa facem dezbaterea la notariat. Nu am incheiat niciun fel de contract cu acesta, dar mi-a cerut sa se uite pe acte ca sa vada despre ce e vorba, urmand sa ma contacteze dupa ce se uita pe ele.
M-am trezit cu citatie de la tribunal in care sunt citata in proces ANULARE TITLU in care eu sunt partea care am dat in judecata. Este vorba despre acelasi titlu de mai devreme, intrucat eu alt titlu nu am. Avocatul, fara ca eu sa stiu sau sa-i fi zis asa ceva, fara sa fi fost macar vorba o discutie in acest sens, a facut intampinare in tribunal in numele meu, fara ca eu sa am cea mai vaga idee.
L-am sunat si mi-a spus senin sa vin sa inchei contractul ca a facut inaintare pentru iesire din indiviziune (sic!)
Doresc sa fac reclamatii la organele abilitate pentru a opri acest abuz, dar nu stiu care sunt acestea. E infractiune ce face avocatul ? (am inregistrarile audio ale discutiilor, inclusiv cele telefonice). Unde trebuie sa fac plangeri? Parchet, Barou, Ministerul Justitiei??
Care sunt repercusiunile acestei actiuni in Tribunal? Trebuie sa platesc taxa pentru renuntare la proces? Daca da, in ce masura sunt intrunite elementele unei infractiuni comise de avocat?
Multumesc.
E bine ca se mai aduce din cand in cand in discutie aceasta problema, ca sa fie invatatura de minte duduilor care se lasa pacalite de niste profitori. Sunt convinsa ca relatia era rupta din rai, dar pe lumea asta nimic nu dureaza vesnic, asa ca surioara ta de ce nu a luptat sa treaca apartamentul pe numele ei cat era el in viata din moment ce el era "mai mult bolnav in ultima perioada" si platea ratele, sau de ce nu i-a facut un testament macar? Probabil ca el nu a vazut lucrurile intocmai ca ea...acesta este si unul din argumentele pentru care nu sunt reglementate la noi aceste aspecte (inca).