Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau indrumare in urmatoarea speta!!!
Am furnizat copii ale unor documente (titlu de propriete al mamei decedate etc) unui avocat in vederea obtinerii unei consultante cu privire la dezbaterea succesiunii cu fratii mei care nu vor sa facem dezbaterea la notariat. Nu am incheiat niciun fel de contract cu acesta, dar mi-a cerut sa se uite pe acte ca sa vada despre ce e vorba, urmand sa ma contacteze dupa ce se uita pe ele.
M-am trezit cu citatie de la tribunal in care sunt citata in proces ANULARE TITLU in care eu sunt partea care am dat in judecata. Este vorba despre acelasi titlu de mai devreme, intrucat eu alt titlu nu am. Avocatul, fara ca eu sa stiu sau sa-i fi zis asa ceva, fara sa fi fost macar vorba o discutie in acest sens, a facut intampinare in tribunal in numele meu, fara ca eu sa am cea mai vaga idee.
L-am sunat si mi-a spus senin sa vin sa inchei contractul ca a facut inaintare pentru iesire din indiviziune (sic!)
Doresc sa fac reclamatii la organele abilitate pentru a opri acest abuz, dar nu stiu care sunt acestea. E infractiune ce face avocatul ? (am inregistrarile audio ale discutiilor, inclusiv cele telefonice). Unde trebuie sa fac plangeri? Parchet, Barou, Ministerul Justitiei??
Care sunt repercusiunile acestei actiuni in Tribunal? Trebuie sa platesc taxa pentru renuntare la proces? Daca da, in ce masura sunt intrunite elementele unei infractiuni comise de avocat?
Multumesc.
Nu vad sa se contureze vreo infractiune,mi se pare ca exista o neintelegere la mijloc.Puteti lua masuri disciplinare impotriva avocatului, printr-o plangere la Consiliul baroului.
Spuneti-i ferm ca renuntati la serviciile sale si retrageti actiunea civila exercitata fara acordul dvs.Puteti sa il dati in judecata in civil pe respectivul avocat daca v-a cauzat prejudicii prin incompetenta sa.
Va prezentati in instanta la termenul mentionat in citatie si renuntati la proces. Neavand imputernicire din partea dvs probabil ca av respectiv a trimis actiunea prin posta. Dansul nu va poate reprezenta in proces daca nu-l imputerniciti in acest sens. Pe de Alta parte puteti sa mergeti Mai departe cu procesul avand in vedere ca instanta a fist deja investita si sa va angajati un avocat care sa va reprezinte. Un alt avocat binenteles, avand in vedere nerabdarea" de care a dat dovada colegul :)
Eu incerc sa subliniez ca nu e nicio neintelegere la mijloc. E rea-vointa din partea avocatului. Nu-s vreo taranca inculta sa nu inteleg cuvintele spuse in limba romana. Am si eu studii superioare si exercit si eu o profesie liberala, deci nu's nici cretina nici retardata. Si nici nu ma comport in halul asta cu clientii.
Multumesc pentru raspunsuri si astept si alte sugestii.
Ce ar avea de castigat avocatul din acest demers efectuat fara acordul dvs,inafara de timp pierdut pentru care nici nu va fi platit?E cel putin comic modul prin care incercati sa demonstrati ca nu sunteti asa si pe dincolo de vreme ce nu v-a adresat nimeni asemenea insulte sau macar vreo ironie.Penibil!