avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum renunt la o actiune in justitie? (antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum renunt la o actiune in justitie? (antecontract de vanzare)

In urma unei consilieri vicioase cu un avocat am inaintat actiune in justitie pentru vanzarea unui imobil catre o nepoata careia voiam sa gasesc o cale de a-i da casa pe care am construit-o, pe terenul de la tata (decedat), impreuna cu sotul meu, decedat. El spunea ca titlul de proprietate pe care il am nu-mi este suficient pentru a dovedi ca am facut succesiunea dupa tatal meu iar actiunea de vanzare prin justitie ar ocoli dezbateri succesorele inutile.

Dar notarul care se ocupa de acel imobil imi spune ca documentele (titlul de proprietate pe teren si actele de evidentiere ale casei) pe care le am sunt ok, sunt deja mostenitoare dupa parintii mei, si este suficient testamentul meu pentru a-i lasa nepoatei mostenirea actuala asa cum doresc.

Cat de greu se poate renunta la o actiune in justitie?????

Ce e de facut? nu poate notarul sa spuna ca casa este in dezbatere succcesorala deja si deci nu poate fi vanduta? (dupa moartea sotului, care si-a lasat si el partea de mostenire aceleiasi nepoate)? Pot sa cer eu, ca vanzator, incetarea actiunii? Sau nepoate mea, cumparatorul ????

#-o
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 22:44, 3 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer sa fiu...nu se intelege. Pe cine ati dat in judecata? Partile intr-un proces civil nu sunt vanzator si cumparator. Dvs. in calitate de mostenitoare puteti dispune de bunul imobil dupa bunul plac. In consecinta il puteti transmite catre nepoata.
NU stiu, actiunea a inaintat-o avocatul iar eu am semnat doar antecontractul de vanzare. Ma intrebam si eu de ce vanzarea se face in justitie. Nu am primit nici un draft cu pasii in justitie, ca sa inteleg care sunt partile.

NU mai conteaza asta, ma intereseaza cum pot opri dosarul ? Totul imi pare din ce in ce mai incalcit si costisitor!
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
cocoon, utilizator
Este stupid, incep sa banuiesc ca am deschis o dezbatere succesorala inutila. Desi avocatul a a vazut titlul de proprietate si toate documentele casei, a negat in permanenta posibilitatea deschiderii unui testament.
cocoon, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu, dacă vreți sa renunțați va prezentați personal în instanta la urm termen de judecata și declarați ca doriți sa renunțați la proces. Sincer, nu reușesc sa va înțeleg.. cum sa va angajați intr-un proces pe care nu-l.înțelegeți, demersul în sine nu-l.înțelegeți.. de ce va angajați apărător? Îl plătiți iar el e dator sa va explice pasii procesului, procedura în sine.. dacă aveți nelămuriri îl intrebați! De asta incheiati un contract de asistenta juridica cu apărătorul ales!
Niic eu nu reusesc sa inteleg cum un avocat nu recunoaste valoarea unui titlu de proprietate. Noi am intrebat de mai multe ori de ce calea testamentului nu este buna si el a raspuns ca nu pot lasa mostenire ceva ce nu-mi apartine!! DEsi am titlu de proprietate #-o.

Ma ingrijoreaza insa taxa de timbru, ea mai trebuie platita in cazul suspendarii dezbaterii? Avocatul calculase undeva pe la 4000 lei.

cocoon, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire Gisela Eremia Gisela Eremia Nu am facut succesiunea dupa sotul meu decedat de 24 ani. Am vindut casa si pamintul cu citiva ani in urma printr-un act privat cu martori fara sa anunt pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Cecilia B. Cecilia B. Buna seara, Va rog frumos un pic de ajutor cu urmatoarea speta: Este vorba despre dezbaterea unei mosteniri care contine 7 ha teren extravilan + 3500 mp ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)