avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna seara,

Va rog frumos un pic de ajutor cu urmatoarea speta:
Este vorba despre dezbaterea unei mosteniri care contine 7 ha teren extravilan + 3500 mp teren intravilan pe care este construita si o casa.
Ideea este in felul urmator: La momentul actual totul apartine lui Ion care doreste sa faca dezbaterea mostenirii si sa imparta asa: casa+teren intravilan nepoatei din partea sotiei (actualmente decedata) iar terenul extravilan nepotului dupa fratele sau vitreg.
De precizat...tatal lui Ion s-a casatorit cu Leontina care-l avea pe Virgil deja si l-au procreat pe Ion.
Dilema este ce i se cuvine de drept lui Lucian baiatul lui Virgil, nepotul lui Ion?
Daca sunt nelamuriri in privinta spetei sau daca trebuie sa mai adaug ceva info. rog spuneti-mi
Multumesc in avans!
În momentul de fata cine sunt proprietarii imobilelor? Ambii părinți ai lui Ion? Doar tatăl lui Ion? Doar mama?
In momentul de fata parintii lui Ion nu mai sunt in viata. Ion apare ca proprietar in acte asupra intregii averi succesorale.
De asemenea nici Virgil nu mai traieste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Manuela Rășină, administrator
"La momentul actual totul apartine lui Ion care doreste sa faca dezbaterea mostenirii"

Moștenirea după cine?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
raluk0207, utilizator
Cel mai probabil m-am exprimat gresit cu dezbaterea mostenirii...ok. Reformulez. Ion este in varsta se gandeste ca nu mai are mult de trait si ar vrea sa imparta averea care o detine, amintita mai sus, avere peste care este proprietar la notariat. Am precizat mai sus cum vrea sa o imparta. Intrebarea este in cazul decesului lui Ion, in momentul dezbaterii mostenirii, cat i-ar reveni lui Lucian, pentru ca el crede ca este neindreptatit cu decizia lui Ion de a face imparteala averii. Precizez din nou, Ion este proprietar absolut in acte peste toata averea si nu stiu exact ce si cat a avut tatal lui sau mama acestuia, dar daca are vreo relevanta ma pot interesa.
Ion are copii?

Alte discuții în legătură

Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Realizarea succesiunii la 7 ani dupa deces adi2004 adi2004 Buna ziua, Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi ... (vezi toată discuția)
Îngrijire mătușă în vârstă, văduvă, în schimbul apartamentului său. care este cea mai bună variantă de contract pentru mine? giullianna giullianna Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. Am o matusa de 74 de ani, a carui sot a decedat anul trecut, ei neavand copii. De cateva ... (vezi toată discuția)