avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate nutica966

Activitate nutica966

Răspuns la discuția Plata pensiei alimentare
Eu nu am obligat angajatorul fostului sot sa plateasca diferenta,numai cape aprilie a fost ultima luna in care am primit pensie si EI au trimis suma intreaga,iar eu nu am de unde sa la returnez acea diferenta.
Avand in vedere aceasta situatie,nu doresc sa stiu ce se poate face daca nu pot plati.Nu ar trebui sa ceara tatalui copiilor aceasta diferenta?Noi nu avem mijloace de trai prea bune ca am un salariu foarte mic,600 RON e insufucient deja si fara sa mai trebuiasca sa dau si ce au gresit ei.
Multumesc pentru tot.
Buna ziua,
Am nevoie urgenta de un sfat juridic privind pensia alimentara pentru 2 copii alungati de tata de la domiciliu atat ei cat si mama.
Tocmai am primit de la ultimul loc de munca al tatalui copiilor un e-mail in care mi se cere sa returnez trei sferturi din pensia alimentara deoarece cei de la personal au facut pe luna aprilie o retinere din salariu mai mica si copiilor le-au trimis prin mandat postal pensia intreaga.
Au dreptul sa ceara acest lucru avand in vede ca salariatului i s-a terminat peroada de C.I.M. si nu a lucrat luna intreaga dar a primit si el tot prin mandat postal restul de plata al salariului in cuantum de 542 RON?
Pe mine ma streseaza cei de la firma respectiva sa trimit eu diferenta pentru ca ei au facut o retinere mai mica pentru copii(118 RON in loc de 394 RON cat a hotarat instanta),insa au trimis pensia normal si au mai trimis si tatalui copiilor cei 542 RON.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.Eu am refuzat caci nu am de unde sa returnez acesti bani si pensie nu mai primesc caci respectivul nu mai are un loc de munca,eu abia am gasit un job si castig 600RON/luna din care trebuie sa intretin doi copii si sa platesc chirie,gaze,apa,canal si energie.
Tatal meu,care este alcoolic si violent, ne-a alungat de acasa pe mine,fratele meu minor impreuna cu mama noastra,iar in prezent locuim pe la cunostinte sau pe la diferiti vecini.Fratele meu are 17 ani,iar eu 20 si sunt studenta la zi cu taxa.Am inteles ca pentru a putea primi pensie de intretinere trebuie sa formulez eu insami cerere in instanta.Cum mama e casnica nu ne permitem sa avem un avocat.Am gasit modelul de cerere dar va rog sa-mi spuneti daca cererea mea se timbreaza si taxeaza si cat ar fi costul.Ma mai intereseaza de asemenea daca crerea se poate judeca in lipsa mea deoarece am un program foarte incarcat,plec dimineata si uneori ajung acasa dupa orele 22.Sunt studenta la Unuversitatea Bucuresti.
Daca nu cer prea mult as dori sa-mi redactai dv in mare cererea in felul dorit si sa o trimiteti pe me_only_66@yahoo.com
Multumesc pentru timpul acordat.

Cu sinceritate si respect,
A.G.Stoian

S