Buna ziua!
Sunt recent casatorita si mi-am schimbat recent numele cu cel al sotului! As vrea ca la numele meu sa adaug si numele meu dinainte de casatorie! As argumenta acest lucru prin faptul ca lucrez in banca si pana acum am folosit numele meu de fata, iar familiile noastre sunt cunoscute in orasul in care locuim. Deci eu vreau sa am ambele nume iar el doar pe al lui. Ce sanse de reusita am?
Este posibila schimbarea pe cale administrativa dupa casatorie? Exista 2 variante:
1.De exemplu prin casatorie sa ramanem amandoi cu numele fiecaruia si apoi ea sa solicite si numele meu???
2. Sa ia prin casatorie numele meu si apoi sa solicite pe cale administrativa alipirea de nume???
Va multumesc.
Buna ziua!
In 3 luni logodnica mea si cu mine ne vom casatori. Inca nu am ajuns la un compromis privind numele. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca ea sa isi pastreze si numele ei luand totodata si numele meu. In acelasi timp eu nu vreau sa iau si numele ei. As vrea sa stiu daca este posibila aceasta varianta la casatorie, inainte de casatorie sau dupa casatorie. Ma refer aici la solicitarile de schimbare a numelui (asta in cazul in care nu se accepta aceasta formula direct la starea civila la casatorie)