avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume casatorie doar de catre o persoana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume casatorie doar de catre o persoana

Buna ziua!
In 3 luni logodnica mea si cu mine ne vom casatori. Inca nu am ajuns la un compromis privind numele. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca ea sa isi pastreze si numele ei luand totodata si numele meu. In acelasi timp eu nu vreau sa iau si numele ei. As vrea sa stiu daca este posibila aceasta varianta la casatorie, inainte de casatorie sau dupa casatorie. Ma refer aici la solicitarile de schimbare a numelui (asta in cazul in care nu se accepta aceasta formula direct la starea civila la casatorie)
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 17:42, 3 Martie 2010
Nu e posibil ea cu nume comune , dvs. nu.ori amandoi acelasi nume, ori fiecare ramane la numele lui.
Este posibila schimbarea pe cale administrativa dupa casatorie? Exista 2 variante:

1.De exemplu prin casatorie sa ramanem amandoi cu numele fiecaruia si apoi ea sa solicite si numele meu???
2. Sa ia prin casatorie numele meu si apoi sa solicite pe cale administrativa alipirea de nume???
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
webdare, utilizator
Pentru schimbarea numelui pe cale administrativa este nevoie de motive temeinice.Ceea ce doriti dvs. nu este posibil, asa cum deja colega v-a raspuns. Oricum nu inteleg de ce atat caz , ma gandesc ca acest aspect nu ar trebui sa nasca disensiuni intre viitorii soti aflati inca la inceput de drum.Este doar o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie ancabut ancabut Buna ziua. M-ar interesa daca exista posibilitatea schimbarii numelui dupa casatorie. Eu mi-am pastrat numele de 'fata' la oficierea casatoriei. Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie GheorgheIleana GheorgheIleana Buna ziua! Faptul ca intampinam o problema in ceea ce priveste schimbarea numelui dupa casatorie(eu Gheorghe si el Buca), as dori sa stiu daca exista vreo ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)