avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adaugare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adaugare nume dupa casatorie

Buna ziua!
Sunt recent casatorita si mi-am schimbat recent numele cu cel al sotului! As vrea ca la numele meu sa adaug si numele meu dinainte de casatorie! As argumenta acest lucru prin faptul ca lucrez in banca si pana acum am folosit numele meu de fata, iar familiile noastre sunt cunoscute in orasul in care locuim. Deci eu vreau sa am ambele nume iar el doar pe al lui. Ce sanse de reusita am?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:10, 24 Iunie 2010
Puteti incerca, nu aveti ce pierde. In cel mai rau caz vi se respinge cererea.
Motivati exact cum ati spus mai sus, in baza Ordonantei nr. 41/2003, art. 4 alin.(2) lit. b "când persoana în cauză a folosit în mod permanent, în exercitarea profesiei, numele pe care doreşte să îl obţină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum şi asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume"
sau lit. m) "alte asemenea cazuri temeinic justificate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anglicizare nume de familie MiriamEmanuelle MiriamEmanuelle Nu sunt casatorita oficial, insa chiar daca voi oficializa relatia cu partenerul meu, aleg sa-mi pastrez numele meu de familie de la nastere, insa. . . am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui - singur musetti musetti Buna ziua, am o nelamurire in privinta schimbarea numelui. Deoarece la incheierea casatoriei sotul meu nu a vrut sa preia numele meu, nici cele doua nume ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui din timpul casatoriei ANILIX ANILIX Sotul a divortat de mine fara ca eu sa stiu si a cerut in hot,.de divort sa revin la numele de fata.Am revenit la numele de fata,am schimbat buletinul,si eu ... (vezi toată discuția)