avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui din timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui din timpul casatoriei

Sotul a divortat de mine fara ca eu sa stiu si a cerut in hot,.de divort sa revin la numele de fata.Am revenit la numele de fata,am schimbat buletinul,si eu locuiesc in Spania iar el in Romania.Acum dupa ce am schimbat toate actele din Romania,eu aici lucrez si sint cunoscuta sub numele din timpul casatoriei.Pot oare prin judecatorie ca sa obtin din nou numele pe care lam avut fara ca el sa fie intrebat?Eu am dat si in monitorul oficial ca vreau sa imi schimb numele,dar nu stiu cum sa procedez.Va rog mult un raspuns si daca se poate imi iau un avocat sa ma reprezinte
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 19:48, 2 Martie 2014
In timpul casatoriei au rezultat copii? Daca DA,puteti invoca O.G.41/2003

h) cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa;

Nu au rezultat copii ,dar eu vreau sa imi iau numele din timpul casatoriei,deoarece in Spania semnez acte si dau materiale pe semnatura din timpul casatoriei si fiind cunoscuta cu acel nume as vrea sa revin la el.Oare pot prin cale judecatoreasca?Eu am dat si la monitorul oficial
Asteptati sa va vina monitorul oficial,apoi cu acel monitor oficial si alte acte cerute de starea civila,depuneti dosarul cu actele si monitorul oficial in original,si solicitati sa ramaneti cu numele de casatorie,bazandu-va tot pe O.G.41/2003,art 4,2,litera b

b)când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care doreşte să îl obţină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum şi asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume;

Ramane sa faceti dovada ca sunteti cunoscuta in societate sub acest nume. Oricum veti intampina dificultati,insa succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Andreea565 Andreea565 Buna ziua as avea si eu o întrebare,si anume:As dori sa revin la numele de fata ,am divorțat in 2015 in Austria ,si acum sunt in România si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie Marya STANCU Marya STANCU buna ziua ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa ... (vezi toată discuția)