Buna seara.
Anul acesta se pare ca voi trece printr-o situație neplăcuta si voi divorța de soția mea .De comun acord am stabilit sa divorțam si sa facem partajul la notar..Intrebarea mea este referitoare la taxele pecepute de notar . Casa a fost evaluata acum 2 ani la 75 000 euro , am plătit i avans 15 000 euro si restul plătesc rate pe 30 ani . Eu vreau sa ii ofer suma de 47 000 Ron echivalentul a 10000 euro in contextul in care eu am contribuit cu toți bani la avans si am achitat toate ratele pana acum.
Cam asta ar fi singurul bun împreuna care ar trebui sa il împărțim .Mai sunt si lucruri prin casa dar cestea ne înțelegem amiabil care ,cum si ce va lua .
Daca cineva ma poate ajuta cu aceasta informație ii mulțumesc anticipat.
Si daca se încheie contract de întreținere nu se mai dezbate succesiune la decesul bunicii ?
raluk0207 a scris:
Cel mai bine este sa încheie un contract de întreținere.
Testamentul nu este act de proprietate, astfel încât la decesul bunicii, va trebui dezbătută succesiunea.
Buna ziua ,
Părinții mei doresc sa o îngrijească pe bunica din partea mamei , ea a promis ca prin testament le va lăsa locuința ceva nesemnificativ la tara gen 12000 euro maxim .Ea in 2011 a mai făcut un testament unei strănepoate care a plecat in străinătate si a uitat de ea , Mama singurul copil in viată al bătrânei mai are doua surori decedate care au cate doi copii .Întrebarea este daca face un alt testament se anulează cel vechi ?Dar ca sa nu fie probleme cu ceilalți nepoți sa se facă si un contract de întreținere cu cedare locuința ?
Va mulțumesc anticipat
Iulian
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Tatalui meu i-a fost refuzata pensia anticipata in baza legii 263/2010 art 7(1) 1 ( Perioada 01.06.2010 , 01.05.011 , 01.07.2011 , 01.08.2012 , 01.08.2013 nu s-a fructificat intrucat nu respecta PREV. ART. 7 (1) 1 din legea 263/2010 ) acesta este mesajul primit de la casa de pensii .
mentionez ca in aceasta perioada a lucrat la aceiasi intreprindere din 2008 pana in prezent . A primit adeverinta pentru perioada 2009 - prezent de la societate . Acum cei la la societate refuza colaborarea spunand ca ei nu au nici o vina
Eu si sotia dorim sa achizitionam o locuinta , intrebarea este daca se pot face actele de vanzare cumparare in lipsa mea ,, eu cum voi fi trecut in acte ? Trebuie sa las o procura ceva ?
Lichidatorul refuza sa dea adeverinta spunand ca sa pierdut decizia prin care in anii 90 au fost trecuti la grupa 2 retroactiv toti angajati fostelo IAS care lucrau in campul muncii
Nici unul din colegii care au beneficiat de adeverintele respective nu au inscrisa grupa in cartea de munca
Probe sunt , deoarece altor colegi li s-a eliberat adeverinta cu grupa , aceiasi problema a avuto si cu alte 2 societati la care a lucrat cate 5 ani la grupa 2 ...., dar acestea au eliberat adeverintele respective