avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate daniella_s

Activitate daniella_s

Va multumesc foarte mult pentru timpul pe care mi l-ati acordat. Dupa cum vedeti, Notiunile mele juridice sunt cam aproximative #-o
In cazul nulitatii, in proces ar urma sa fie chemati in judecata atat B, cat si C, nu? Si ar trebui dovedita si culpa cumparatorului C sau in ce temei i se anuleaza acestuia un act prin care a cumparat un imobil? Iar daca B nu mai exista ca persoana juridica pana la acea data, ce se intampla?


Răspuns la discuția Profesor care bate elevii
In ceea ce priveste calomnia, presupun ca nu dvs doriti sa-i faceti plangere, ci v-a amenintat profesorul in cauza ca va face o astfel de plangere. Sau presupun gresit?
Asa cum se spunea si mai sus, cu o eventuala plangere de calomnie nu face(ti) nimic intrucat articolul din codul penal referitor la calomnie (art.206) a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006. In 2007 printr-o decizie a Curtii Constitutionale s-a stabilit ca abrogarea articolelor ref insulta si calomnie este neconstitutionala. Asta despre teorie.
In practica, in dosarele de insulta si calomnie, organele de cercetare dau propunerea de neincepere a urmaririi penale.
Va multumesc pentru raspuns.
Contractul nu a fost facut in frauda creditorilor. Societatea a intrat in faliment din neglijenta, de curand, pentru o suma de ~ 40000 lei, nu s-au inscris alti creditori la masa credala, iar imobilul valoreaza de 20 de ori pe atat. Teama mea nu este ca lichidatorul va solicita anularea actului, ci de eventualele actiuni ale fostului (prim) proprietar.
Dupa cum spuneam exista o actiune de revizuire impotriva hotararii care a tinut loc de act de vanzare cumparare. In ipoteza admiterii acesteia, ce poate face societatea A - primul proprietar - impotriva lui societatii C?
Răspuns la discuția Profesor care bate elevii
parere neavizata:
"motiv intemeiat" ?! #-o pai, dupa parerea mea, singurul motiv intemeiat de a lovi pe cineva este legitima aparare
insa plangerea penala pentru lovire trebuie sustinuta cu certificat medico-legal (cred si sper ca nu e cazul), cu martori...
puteti insa sa faceti o sesizare catre "superiori" X-(
Situatie:

Societatea comerciala A (promitentul vanzator) incheie un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu societatea B (promitentul cumparator). La termen nu se incheie contractul de vanzare cumparare. A nu mai dorea sa vanda imobilul, insa nu isi exprima refuzul, ci incearca sa tergiverseze lucrurile. Astfel, B il convoaca la notariat pe A, dar nu se poate face vanzarea pentru ca actele de cadastru nu erau gata, etc. Ulterior B nu se mai prezinta la notariat la convocarea lui A pentru ca introdusese o actiune in instanta prin care cere ca aceasta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.

La tribunal, in fond, A castiga, instanta considerand ca neincheierea contractului este culpa lui B care nu s-a prezentat la notariat cand A l-a convocat (Convocarea acestuia are loc in luna septembrie, in condintiile in care, termenul pt incheierea contractului era pt luna mai. Mai mult in luna august, B introdusese actiunea mentionata).

In apel, castiga B, instanta apreciind ca acesta si-a indeplinit toate obligatiile (inclusiv plata integrala a pretului printr-o oferta reala), A fiind in culpa pentru neindeplinirea obligatiilor pana la termenul stabilit in antecontract, respectiv cadastru, prezentare la notar cu actele necesare, etc. Prin hotarerea pronuntata instanta constata intervenita vanzarea-cumpararea imobilului.

A face recurs, insa acesta este respins, astfel hotararea ramanand irevocabila.

A introduce o cerere de revizuire impotriva hotararii pronuntate in apel, nesolutionata inca irevocabil.

B, noul proprietar, dupa ramanerea irevocabila a hotararii care-i dadea dreptul de proprietate, vinde imobilul catre un tert, sociatatea comerciala C (interesul acesteia il reprezint, de fapt)

Intre timp, B intra in insolventa - initial in procedura generala, apoi simplificata, urmand a fi lichidata.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
Nu par a fi motive intemeiate ca acea cerere de revizuire sa fie admisa, insa, in ipoteza ca ar fi admisa, as vrea sa stiu care ar fi consecintele, pasii urmatori pe care ii poate face A pentru a redobandi imobilul.
Poate cere anularea contractului de vanzare cumparare dintre B si C (B fiind in faliment, iar pana la acea data poate nemaiexistand)?
Poate face o actiune in revendicare sau alt tip de actiune impotriva C? (in conditiile in care acesta a dobandit imobilul prin contract de vanzare cumparare notarial)
De fapt, care sunt riscurile/metodele pe care le poate folosi A, in ipoteza admiterii cererii de revizuire?

Va multumesc!