parere neavizata:
"motiv intemeiat" ?! #-o pai, dupa parerea mea, singurul motiv intemeiat de a lovi pe cineva este legitima aparare
insa plangerea penala pentru lovire trebuie sustinuta cu certificat medico-legal (cred si sper ca nu e cazul), cu martori...
puteti insa sa faceti o sesizare catre "superiori" X-(
In primul rand, asa cum se spunea si mai sus, mergeti cu sesizari scolare.
Sigur ca il puteti actiona ulterior si in instanta (in fuctie de vatamari, mai mult civile decat penale, cred), dar initiati intai plangeri pe acle ierarhica, la director, inspectorat...
Solicitati mutarea lui, sanctionarea etc.
Motiv inteleiat nu conteaza sa fie, ce intemeiere in afara de exemplul de mai sus? Oamenii nu se lovesc intre ei, iar el este un educator, nu are voie sa ii invete pe copii asa ceva, darmite sa mai si faca!
Sa-i fie rusine!
profesorul nu l-a lovit pe fiul meu in legitima aparare.pur si simplu l-a lovit deoarece sa lovit din greseala cu o grila si a scos un sunet la ora iar profesorul a venit si i-a dat 2 palme peste fata.(despre certificat medico-legal nu e vorba deoarece nu a lasat urme,doar o trauma#-o):(( si va rog sa imi spuneti in cat timp se poate anunta aceasta plangere...si va mai rog sa imi spuneti cate ceva despre calomnie din cate stiu se poate face si cazier pentru o plangere de calomnie(despre ce lege este vorba) va multumesc anticipat pentru ca mi-ati raspuns la aceasta intrebare=D>
Cu calomnia n-o sa faceti nimic.
Plangerea pentru lovire (chiar daca nu aveti certificat medico-legal) o puteti face in 2 luni de la data cand ati luat cunostinta de ea.
In ceea ce priveste calomnia, presupun ca nu dvs doriti sa-i faceti plangere, ci v-a amenintat profesorul in cauza ca va face o astfel de plangere. Sau presupun gresit?
Asa cum se spunea si mai sus, cu o eventuala plangere de calomnie nu face(ti) nimic intrucat articolul din codul penal referitor la calomnie (art.206) a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006. In 2007 printr-o decizie a Curtii Constitutionale s-a stabilit ca abrogarea articolelor ref insulta si calomnie este neconstitutionala. Asta despre teorie.
In practica, in dosarele de insulta si calomnie, organele de cercetare dau propunerea de neincepere a urmaririi penale.
Plangere penala
krs23
Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)