avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitate tribunal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitate tribunal?

Buna ziua, in urma cu ~ o luna sm avut o mica altercatie cu o persoana (am fost lovit - un picior in spate destul de tare dar nimic grav). Am scos certificat medico-legal (in care se atesta ca am mici leziuni ce ,pot data din data respectiva, dar nu am ingrijire medicala, dupa cum am spus am fost doar strans de gat si lovit, pe langa injuraturi si amenintari), am un martor care a fost cu mine in momentul intamplarii evenimentului. Initial au fost si inregistrari video care sunt 99% sigur ca au fost sterse (doar nu a fost prost sa le lase prs. in culpa avea/are acces la inregistrari (doar ca nu prea pot dovedii, oficial serverul pe care se salveaza e securizat, practic intra in el si un copil de 5 ani daca vrea)). Agresorul are 2 martori (unul sunt 100% sigur ca zice ca el al doilea nu stiu dar presupun ca da).
Initial am depus plangere la politie, dar mi-am dat seama ca tipul e mult prea prost pt. a purta un proces cu el din gainarii. Mi-am retras plangerea de la politie zilele astea dupa cum spuneam chiar nu am timp si nimic de castigat (fara spitalizare nu iau bani de pe el,+ ca nici nu ma interesa asta voiam doar sa se aleaga cu un dosar penal pt ca chiar ar merita unul). Tipul m-a sunat cu niste sf-uri zicandu-mi cum ca el nu m-a lovit, si ca ii e in pericol serviciul (e agent de paza) daca incepe procesul, iar daca si-l va pierde ma va da el in judecata de "calomnie". Acest fapt a avut prea putin efect asupra mea, motivul pt. care mi-am retras plangerea a fost ca chiar nu am timp de judecata cu un om cu IQ-ul prea mic (macar de ii dadea natura muschi sa compenseze dar din pacate nici atat, daca nu era blindat tot cu baston, sprei paralizant + caine ) cred ca il bateam pana si eu (e mic de inaltime si nu e musculos deloc). Intrebarea mea e urmatoarea: Tinand cont ca are un martor in plus, tinand cont ca eu am certificat medico legal
si un martor, probele video 99% au fost sterse (erau foarte relevante in ele se vedea clar ca el loveste neprovocat (nici macar nu i-am spus nimic decat cateva remacari ironice (nu insulte) la comportamentul lui dupa ce m-a amenintat si insultat)), tinand cont ca mi-am retras plangerea, ma poate da in judecata de calomnie (tipul din pacate chiar il cred atat de prost la propriu nu stiu cum respira)? Ideea e nu ca mi-e frica atat ca pierd (totusi certificatul medico legal + martorul meu trebuie sa valoreze la ceva) ci mai mult ca nu am timp de proces lucrez+masterat+o a doua facultate. Chiar nu am timp sa ma judec cu un "caveman" dintr-o prostie (desi prostia e din partea lui).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 15 Septembrie 2011
Pai exact de asta/astea (servici si scoala) vreau sa imi vad (am depus plangere la politie de nervi la inceput, chiar nu imi convine sa fiu lovit de un neaderthal fara motiv ca el a crezut ca eram si eu la un chef in camin la care nici macar nu cunosteam pe nimeni), (am vorbit si cu un avocat la inceput) ideea e ca mi-am dat seama dupa ce m-am calmat ca omul ala e la propriu limitat (putin spus) din punct de vedere intelectual, e atat de prost incat tinde spre nebunie (am tras concluzia aceasta dupa ce am discutat ulterior cu el la telefon(a inceput sa ameninte ca ma da el in judecata, la care i-am spus ca pe ce motiv ca ti-ai rupt adidasii in fundu' meu :)) ) , dupa ce am auzit parerea colegilor lui despre el (mi-au spus unele lucruri fara martori despre comportamentul lui, dar din pacate e agent sef echipa de interventie la firma de securitate si de aici trag concluzia ca in caz de ceva tin cu el asta pe langa faptul ca sunt colegi de servici ))de aceea actiunile lui sunt imprevizibile, stiu ca o retragere a plangerii nu da prea bine in instanta impotriva unui proces de calomnie (neanderthalul daca consulta un avocat cel mai probabil ii va spune/i-a spus asta, prea prost ca sa isi deie seama ca un avocat vrea sa il tarasca pe el intr-un proces ca sa suga bani de pe el (cunosc un caz asemanator i-a prostit avocatul ca castiga, marea cu seara si de catre o prs. din afara problemei (eu) se vedea din avion ca nu au nici o sansa)), nu imi fac griji ca pierd procesul, ideea e ca la propriu nu as avea timp.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
CountPorcula, utilizator
Am uitat a venit cu mine inca o persoana la UPU (pe langa martorul meu) cand am fost at. pt trimitere la legist. Banuiesc ca si el se poate lua drept martor indirect,..
Infractiunea de calomnie a fost dezincriminata , iar dvs v-ati retras plangerea pentru infractiunea de lovire si pe aceasta cale nu se mai poate intreprinde nimic , retragerea plangerii dvs , fiind consemnata si fiind expresia vointei sau chiar a "bunavointei" dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie si insulta cu martori necooperanti allexis_dan allexis_dan Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei ... (vezi toată discuția)
Vecin recalcitrant theutzsa theutzsa Am o problema cu un vecin care ma amenintat si s-a repezit sa ma loveasca dar doar a ajuns sa ma bruscheze. As dori sa cunosc in afara faptului ca ii fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)