avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie si insulta cu martori necooperanti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie si insulta cu martori necooperanti

Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei persoane si concubinului acesteia care intr-un spatiu comun al blocului m-au insultat si calomniat, acuzandu-ma de fapte de violenta (fara nicio dovada sau macar bun simt). De fata au fost 2 vecini care au fost martori la cearta, dar cand i-am intrebat daca doresc sa depuna marturie, evita sa se implice si nu doresc sa aiba nimic de-a face cu subiectul. Daca doresc totusi sa ii includ ca martori (nu am altii) in plangere, Politia ii poate convoca si obliga sa dea marturie pe subiect, chiar daca ei nu vor ? Situatia devine tot mai grava si nu are rezolvare amiabila. Ce altceva se poate face ?
Multumesc.
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in C.P.
Buna seara .
In civil si atat mai mult in penal,prezenta martorilor este obligatorie pentru aflarea adevarului si pentru stabilirea unei imprejurari de fapt.
Cu stima,
Marius Bote.

Buna ziua, dar eu daca ii trec in plangere cu nume si prenume + adresa, iar dansii nu doresc sa depuna marturie, pot fi sa dea declaratie de catre Politie ?
Multumesc.
Buna ziua,
[ link extern ]
Multumesc.
allexis_dan a scris:

Buna ziua,
[ link extern ]
Multumesc.

Ascultati ce va spun si lasati toate prostiile care le gasiti dvs pe internet.
Pentru insulta sau calomnie va puteti adesa doar instantei civile.

Alte discuții în legătură

Martor la procesul de divort cris_deo cris_deo buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum ... (vezi toată discuția)
Hărțuire (cu tenta sexuală ), calomnie oana_miew oana_miew Buna ziua, La o adunare de bloc am fost insultanta in public (in fata multor persoane!); de asemenea , mi s-a făcut public o aluzie verbala cu conotație ... (vezi toată discuția)
Calomnie si test poligraf cml cml Calomnia este scoasa din codul penal? In ce conditii putem cere testul cu poligraful? Martorii ori faptuitorul nu pot refuza aceasta proba? (vezi toată discuția)