avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie si test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie si test poligraf

Calomnia este scoasa din codul penal?
In ce conditii putem cere testul cu poligraful? Martorii ori faptuitorul nu pot refuza aceasta proba?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:41, 10 Decembrie 2011
Calomnia este dezincriminata actualmente, adica nu mai este preevazuta ca infractiune.
Testul poligraf poate fi refuzat
Atunci ce facem cand suntem hartuiti,amenintati cu moartea(fara martori) si ni se aduc si mari prejudicii de imagine? Unde mai pui ca hartuitorul este de etnie rroma si nu numai ca se victimizeaza dar mai invoca si ura de rasa.Stim bine ca in tara noastra esti si batut si cu banii luati.In vreme ce huliganii parca sunt intr-o vesnica punere la adapost de lege.
Pentru calomnie va adresati instantei civile cu o actiune prin care puteti pretinde si daune morale, pentru prejudiciul suferit.Si va trebui sa va sustineti cererea prin probe.
Pentru amenintare puteti depune plangere penala, insa trebuie sa faceti dovada amnintarilor.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 416 din 14 iunie 2011 a fost publicata decizia nr. 8 din 18 octombrie 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Decizia 8/2010) privind examinarea recursului in interesul legii cu privire la consecintele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 62 din 18 ianuarie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi asupra activitatii dispozitiilor art. 205, 206 si 207 din Codul penal.
Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare”

Pt insulta si calomnie va puteti adesa instantei civile cu o actiune in pretentii formulata in baza art 70 si urmatoarele din Noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru calomnie kriss06 kriss06 ce pedeapsa se primeste prin neprezentare la un proces penal pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Calomnie insulta orsaia2006 orsaia2006 Sunt un Presedinte intr-o Asociatie de Propietari ,unul din propietari mi-a scris o scrisoare si mi-a bagat-o in cutia de scrisori prin care imi spune ca sunt ... (vezi toată discuția)