avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martor la procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martor la procesul de divort

buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum fiind in faza de apel a procesului si exista riscul ca la primul termen de apel sa fiepropus din nou acest martor si sa mai spuna totul la comanda. ce as putea sa fac urgent impotriva acestui martor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 19:02, 23 Martie 2009
faceti urgent o plangere penala.
cris_deo a scris:

buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum fiind in faza de apel a procesului si exista riscul ca la primul termen de apel sa fiepropus din nou acest martor si sa mai spuna totul la comanda. ce as putea sa fac urgent impotriva acestui martor? va multumesc

Formulati plangere penala pentru marturie mincinoasa,in conformitate cu dispozitiile art.260 c.pen.in situatia in care puteti dovedi cu acte,martori ,eventual cu alte probatorii ca declaratia martorului este neconforma cu adevarul.Parchetul sau sectia de politie competent(a) teritorial,caruia trebuie sa va adresati este cel(cea) pe raza caruia(careia) se afla sediul instantei unde s-a produs presupusa infractiune.
buna seara! pentru martor se poate depune plangere penala,DAR in cazul cand una din parti depune marturie mincinoasa,
calomniaza fara rusine,insulta tot ce tine de partea adversa,chiar in scris probe ce au ramas la dosar/in NOTE SCRISE/, CE SE POATE FACE?,
Va multumesc
Puteti face copii xerox de pe acele inscrisuri de la dosar.
faceti plangere penala tuturor participantilor din proces, dintre cei care ii considerati ca insulta, calomniaza si depun marturie mincinoasa.
dar stiti ca trebuie sa aveti probe temeinice ca sa demonstrati totul in asa fel incat sa-i duceti in proces penal.

Alte discuții în legătură

Cum ma apar de calomnie? monica799 monica799 Buna ziua, Sunt casiera de 6 ani la o institutie religioasa si unul din membrii m-a acuzat (acuzatii false) in fata intregii institutii ca am furat banii ... (vezi toată discuția)
Martor de meserie barbie26 barbie26 sunt invinuit intr-un dosar penal si am aflat cu stupoare ca martorul partii vatamate a mai fost martor intr-un dosar penal al partii vatamate , pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)