avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martor la procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martor la procesul de divort

buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum fiind in faza de apel a procesului si exista riscul ca la primul termen de apel sa fiepropus din nou acest martor si sa mai spuna totul la comanda. ce as putea sa fac urgent impotriva acestui martor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 19:02, 23 Martie 2009
etudor a scris:

buna seara! pentru martor se poate depune plangere penala,DAR in cazul cand una din parti depune marturie mincinoasa,
calomniaza fara rusine,insulta tot ce tine de partea adversa,chiar in scris probe ce au ramas la dosar/in NOTE SCRISE/, CE SE POATE FACE?,
Va multumesc

Partile in acelasi dosar,deci cele care se confrunta in proces,nu pot depune marturii una impotriva celeilalte in justitia romana.Doar daca marturia este in alt proces,unde una dintre parti a avut calitatea de martor ,iar procesul privea cealalatta parte din proces sau avea alte parti.Notele scrise se depun in general cand un proces ramane in pronuntare sau sunt cereri de probatorii sau cu un alt obiect care intereseaza procesul aflat in desfasurare.Exista insa si infractiunea de calomnie, in conformitate cu disp.art.206 c.pen.,unde trebuie sa faceti proba veritatii,adica sa dovediti ca dvs.aveti dreptate.Aceasta se face cu inscrisuri si cu martori
cris_deo a scris:

buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum fiind in faza de apel a procesului si exista riscul ca la primul termen de apel sa fiepropus din nou acest martor si sa mai spuna totul la comanda. ce as putea sa fac urgent impotriva acestui martor? va multumesc

Puteti face plangerea la politie.
Daca parchetul va dispune inceperea urmarii penale impotriva persoanei respective veti putea suspenda judecata in apel.
Dar va trebui sa fie administrate probe din care sa reiasa marturia mincinoasa.

AVOCAT Claudiu Lascoschi
buna seara. unde de poate face plangerea in cazul art. 206 cod penal cel referitor la calomnie sau se poate actiona proces in judecatorie pentru asemenea fapte? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma apar de calomnie? monica799 monica799 Buna ziua, Sunt casiera de 6 ani la o institutie religioasa si unul din membrii m-a acuzat (acuzatii false) in fata intregii institutii ca am furat banii ... (vezi toată discuția)
Martor de meserie barbie26 barbie26 sunt invinuit intr-un dosar penal si am aflat cu stupoare ca martorul partii vatamate a mai fost martor intr-un dosar penal al partii vatamate , pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)