avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta?

imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:11, 26 Ianuarie 2012
Nu puteti, pentru ca aceste infractiuni nu mai sunt incriminate.
Bineinteles ca puteti, in civil.
Luati legatura cu un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
avand martor/sau martori poate constitui un avantaj?si la ce se rezuma prin a plati prin daune morale
robert1979 a scris:

la ce se rezuma prin a plati prin daune morale

Daca puteti proba ca ati fost prejudiciat ,ca vi s-au adus atingeri onoarei ,demnitatii, reputatiei,aveti dreptul a solicita instantei de judecata obligarea faptuitorului la plata de daune morale

Alte discuții în legătură

Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)
Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)