avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate alina_z

Activitate alina_z

Răspuns la discuția plangere impotriva avocatului
Corect, dar aici procesul nu a fost la judecatorie.
Răspuns la discuția plangere impotriva avocatului
Poate ca nu am fost suficient de clara... greseala mea. Pe unele acte apare o stampila cu nume si aceasta titulatura de stagiar. In ceea ce priveste baroul.... nu am fost singura care am cautat si nu am gasit numele inregistrat, aici chiar am apelat la persoane avizate, de aceea stiu ca nu avea dreptul sa puna concluzi in acel tip de proces, la instanta respectiva....fapt care a 'omis' sa il comunice clientului.
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Răspuns la discuția divort
Multumesc frumos pentru toate detaliile si promptitudine.
Discuție divort
Daca m-am hotarat sa divortez si toate bunurile sunt pe numele meu si sunt dobandite inainte de casatorie ce sanse am sa le pastrez? Am fost casatoriti 5 ani.
Multumesc
Buna ziua
Ma poate sfatui cineva cum trebuie abordata speta urmatoare:
In cazul in care am avut un avocat care trebuia sa ne reprezinte drepturile intr-un proces si acesta a indreptat gresit actiunea, dar inainte am semnat un contract care nu avea trecuta nici un fel de suma si nici stampila, dar a cerut onorariul de ceva procente din suma, iar dupa prima infatisare am constatat ca nu aveam nici un fel de sansa de a castiga in maniera in care acesta a fost abordat. Ulterior am constatat ca nu figureaza in nici un fel de barou... stampila este de stagiar.. nu figureaza inregistrat ca si colaborator al casei de avocatura X (sau nu este declarat)...nu are dreptul sa puna concluzii ....samd-uri
Am cerut o parte din bani inapoi deoarece totul a fost un dezastru din ceea ce ma priveste, am pierdut timp, bani samd in loc sa indrept actiunea in alt mod si pana acum sa am problema rezolvata.. dar se pare ca dupa o luna de 'scrisorici' bani ceruti nu au intrat si nici un alt raspuns nu am mai primit.
Stiu si sunt constienta de faptul ca nu voi gasi un avocat care sa ma reprezinte, dar tot cred ca se poate rezolva aceasta speta.... sau nu?
Va recomand site-ul ministerului afacerilor de externe. Cetatenii statelor membre UE au dreptul la munca pe teritoriul tarii noastre in cazul reciprocitatii.
Exemplu este Irlanda: pe teritoriul Irlandei cetatenii romani au nevoie de permis de munca, acelasi lucru se aplica si cetatenilor irlandezi pe teritoriul Romaniei.
Va recomand sa studiati avantaje/dezavantaje permis de munca vs. infiintarea unui IMM de ex.
Mult succes.
Răspuns la discuția Proces in strainatate
Multumesc frumos pentru sfat.. am sa incerc sa studiez si legislatia europeana inainte de a contacta un avocat care sa poata reprezenta interesele.
Buna seara
Stie cineva cui sa ma adresez in cazul in care am inregistrat o plangere la OPC pe toate adresele de e-mail valide, am luat numarul de inregistrare aferent cererii mele, dar cu toate astea nu am primit nici un e-mail, scrisoare, porumbel calator sau mesaj cu fum de mai bine de 4 luni? In cazul in care sun la OPC nu stiu ce sa imi raspunda decat ca 'cred ca raspunsul a plecat catre dvs.' #-o
Din pacate pentru mine nu pot sa ajung la biroul lor curand si oricum nu stiu daca o sa rezolve ceva.

Multumesc frumos pentru amabilitate.

Răspuns la discuția Proces in strainatate
Multumesc fumos pentru raspuns si pentru urari....
Din pacate in Romania nu au personalitate juridica (stiau ei de ce..probabil).

Buna ziua
Am si eu o intrebare la care pana acum nu am reusit sa primesc un raspuns. In cazul in care o firma cu sediul in strainatate (UE) incheie un contract cu o firma romaneasca prin sucursala pe care aceasta o are in Romania si incalca acel contract, nu plateste mai multe facturi pana cand contractul se anuleaza - la ce instanta trebuie sa ne adresam avand in vedere statutul sucursalelor - fara personalitate juridica? Exista posibilitatea angajarii unui avocat din Romania care sa ne poata reprezenta in strainatate?

Multumesc anticipat