Buna ziua
Am si eu o intrebare la care pana acum nu am reusit sa primesc un raspuns. In cazul in care o firma cu sediul in strainatate (UE) incheie un contract cu o firma romaneasca prin sucursala pe care aceasta o are in Romania si incalca acel contract, nu plateste mai multe facturi pana cand contractul se anuleaza - la ce instanta trebuie sa ne adresam avand in vedere statutul sucursalelor - fara personalitate juridica? Exista posibilitatea angajarii unui avocat din Romania care sa ne poata reprezenta in strainatate?
daca sucursalele sunt fara personalitate juridica proprie, procesul trebuie deschis in tara de origine a firmei, insa daca sunt cu personalitate juridica romaneasca, procesul poate fi deschis si aici (in orasul sau sectorul in care functioneaza) In ceea ce priveste avocatul, da, se poate angaja un avocat in Romania care sa va reprezinte si in strainatate.
va dorim succes
De citit Regulamentele nr. 44/2001 si nr. 1896/2006 al Consiliului Uniunii Europene privind competenta judiciara, recunoastrea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala si cel privind somatia de plata europeana