avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces in strainatate

Buna ziua
Am si eu o intrebare la care pana acum nu am reusit sa primesc un raspuns. In cazul in care o firma cu sediul in strainatate (UE) incheie un contract cu o firma romaneasca prin sucursala pe care aceasta o are in Romania si incalca acel contract, nu plateste mai multe facturi pana cand contractul se anuleaza - la ce instanta trebuie sa ne adresam avand in vedere statutul sucursalelor - fara personalitate juridica? Exista posibilitatea angajarii unui avocat din Romania care sa ne poata reprezenta in strainatate?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alina_z , utilizator 15:42, 27 Februarie 2010
daca sucursalele sunt fara personalitate juridica proprie, procesul trebuie deschis in tara de origine a firmei, insa daca sunt cu personalitate juridica romaneasca, procesul poate fi deschis si aici (in orasul sau sectorul in care functioneaza) In ceea ce priveste avocatul, da, se poate angaja un avocat in Romania care sa va reprezinte si in strainatate.
va dorim succes
Multumesc fumos pentru raspuns si pentru urari....
Din pacate in Romania nu au personalitate juridica (stiau ei de ce..probabil).

De citit Regulamentele nr. 44/2001 si nr. 1896/2006 al Consiliului Uniunii Europene privind competenta judiciara, recunoastrea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala si cel privind somatia de plata europeana

[ link extern ]

Succes
Multumesc frumos pentru sfat.. am sa incerc sa studiez si legislatia europeana inainte de a contacta un avocat care sa poata reprezenta interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati pt alta tara din ue danapetcu danapetcu Buna ziua, doresc sa infiintez o SRL, unde pot sa fac angajari iar personalul angajat de mine sa lucreze pentru o alta firma in Germania, prin delegare. Intre ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale in romania de catre o firma din ue Liviu Piora Liviu Piora Bna ziua, Intre actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale se cer documentele contabile ale firmei din UE. Documentele contabile=bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica avocat strain sabinna sabinna O firma romaneasca poate incheia un contract de asistenta juridica ( ex. consultanta juridica in domeniul fiscal ) cu un birou de avocati din strainatate? In ... (vezi toată discuția)