Totusi la pensia de limita de varsta cand pot iesi tinand cont de premisele date, adica tinand cont ca trebuie sa imi scada 5 ani din varsta de pensionare pt cei 22 de ani si 9 luni lucrati in grupa a 2-a?
Va multumesc
M-am nascut in 15.03.1956, am vechime in grupa 2 de munca de 22 ani9 luni si 15 zile, iar in grupa 3 de munca o vechime de 7 ani 10 luni si 27 zile.
Va rog sa-mi spuneti conform noii legi de pensii cand ma pot pensiona?
Va multumesc pentru raspuns, dar am o mica neclaritate, daca 5 ani si 6 luni, stagiu aferent activitatii desfasurate in grupa II de munca,(varsta de pensionare nu este calculata astfel : 60 ani- 5ani si 6 luni = 54 ani si 6 luni) deci varsta la care ma pot pensiona nu ar trebuii sa fie 54 ani si 6 luni?
(insist pe aceste mici detalii deoarece nu as vrea sa intru sub incidenta legii pensiilor din 2011)
Ma numesc Violeta sunt din Lugoj,m-am nascut in 16.031956, am lucrat in grupa 2-a de munca 22 ani si11 luni , iar in grupa 3 de munca 6 ani si 2 luni.
Am rugamintea sa-mi spuneti cand ma pot pensiona anticipat ? Mentionez ca in prezent nu am un loc de munca.