Buna ziua!Acum cativa ani,respectiv in 2002 am cumparat un teren in intravilanul unei localitati, cu toate formele legale,respectiv contract vanzare cumparare,prin notar public,cadastru facut pe terenul respectiv.La ora actuala m-am adresat unei institutii de proiectari pentru a obtine o autorizatie de constructie,unde mi s-a spus ca trebuie sa fac un nou cadastru,pentru ca acela din 2002 nu mai este valabil.As dori sa stiu daca acest lucru este normal si corect,pentru ca eu am platit o data in 2002 pentru efectuarea cadastrului pentru acest teren,si daca pot actiona pe cineva in judecata (respectiv statul),pentru ca mi se pare un abuz.Multumesc.
Buna ziua!In anul 2005,m-am angajat la o firma in Bucuresti,al carui patron era din cate am inteles Italian.Am plecat la lucru cu aceasta firma in Italia,de unde mi s-a cerut sa-mi trimita sotia prin posta,cartea de munca la firma din Bucuresti.In anul 2008 m-am intors in tara si am constatat ca firma isi muta-se sediul in ploiesti dar era in faliment. Cu ajutorul altor colegi mi-am gasit cartea de munca,in care am constatat ca din cei trei ani lucrati,mi-a operat in cm. doar un singur an,respectiv 04.04.2005-01.05.2006 si in acelasi timp cm nu mi-a fost incheiata.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez pt a-mi recupera cei doi ani pierduti,daca se mai poate si sa imi inchid cartea de munca pt a ma putea angaja la alta firma.Va multumesc.
Buna ,ziua.Asa cum am specificat si in primul subiect,administratorul firmei a fost un italian,care acum am inteles ca este arestat.Cartea demunca am recuperato de la un colaborator de-al sau din Ploiesti,care m-ia trimis-o prin posta,si asa cum am mai spus fara a fi incheiata.Mentionez ca ultima stampila in c.m.apartine ITM BUCURESTI.Va rog sa-mi spuneti unde si cui sa ma adresez.In aceasta situatie sunt mai multi colegi de-ai mei.