Buna ziua!Acum cativa ani,respectiv in 2002 am cumparat un teren in intravilanul unei localitati, cu toate formele legale,respectiv contract vanzare cumparare,prin notar public,cadastru facut pe terenul respectiv.La ora actuala m-am adresat unei institutii de proiectari pentru a obtine o autorizatie de constructie,unde mi s-a spus ca trebuie sa fac un nou cadastru,pentru ca acela din 2002 nu mai este valabil.As dori sa stiu daca acest lucru este normal si corect,pentru ca eu am platit o data in 2002 pentru efectuarea cadastrului pentru acest teren,si daca pot actiona pe cineva in judecata (respectiv statul),pentru ca mi se pare un abuz.Multumesc.
Eu cred ca ar trebui sa actionati in judecata institutiile de invatamant din Romania... ( dar asta e o problema personala ) #-o
"cadastru/a face cadastu" e o formula cartier, probabil inseamna ca in 2002 un autorizat OCPI/ANCPI v-a facut o documentatie pentru inscrierea in CF in urma careia ati obtinut un numar cadastral pentru terenul dvs.
Nu mai trebuie sa faceti alta documentatie cadastrala decat in cazul in care parcelati terenul sau ii alipiti o alta parcela.
DAR, pentru Autorizatia de Construire e necesar un Plan de Situatie cu viza de receptie a OCPI/ANCPI ( plan cu cote, pe care se gasesc elemente gen cond.gaz, stalpi electric, alte utilitati, etc. ) . Acest plan e cerut prin lg 50 ( a constructiilor ) si pentru acea "viza" OCPI/ANCPI cere o documentatie topografica intocmita de un autorizat OCPI/ANCPI si evident o taxa de NUMAI 200 roni :)
Cadastru
veronica_bo
Intentionez sa cumpar o parcela de teren care face parte dintr-un lot cu mai multe astfel de parcele. Pentru ca mi-am exprimat dorinta de a avea o suprafata ... (vezi toată discuția)
Plan de situatie
Lyly1469
Buna ziua, doresc sa stiu daca executarea planului de situatie pentru un teren intra in acelasi pret pentru executarea cadastrului acelui teren.
Multumesc, (vezi toată discuția)