avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate CTANELA

Activitate CTANELA

Răspuns la discuția Raport zilnic
Nu. Scoateti Z-ul numai in zilele in care aveti incasari.
Nu e bine ales exemplul. La ce preturi sunt in Novegia, chiar ar fi stupid sa se incurce cu zecimale. Cat costa acolo o paine?
bensiddan a scris:

Lit. aceasta gg) se referă la banii proprii ai persoanelor care lucrează la punctul de lucru și care nu au fost declarați și înregistrați înainte de inceperea lucrului în "registrul special".


Aceasta situatie care priveste obligatia de a declara sumele personale de bani, a fost prevazuta de art. 4 alin. (6) lit. e) din OUG 28/1999 privind casele de marcat fiscale.
Obligatia mentionata anterior a fost abrogata in data de 17.11.2008 prin art. I pct. 2 din Legea 264/2008, pentru modificarea OUG 28/1999.
Prin urmare, in prezent nu exista nu exista nicio obligatie legala pentru niciun operator al casei de marcat fiscale de a declara sumele de bani personale.
Ar trebui ca ministerul de finante sa corecteze aceasta ordonanta in sensul eliminarii situatiilor aberante. Nu este greu sa stabilesti un plan de relevanta pentru sumele existente in plus in sertarul casei de marcat. Mai ales ca, chiar daca se contesta in instanta masura dispusa si daca instanta admite plangerea, se recupereaza doar amenda, suspendarea activitatii nu se mai poate...
"Prin derogare de la art. 32 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, plângerea nu suspendă executarea în cazul sancțiunilor contravenționale prevăzute la art. 10 lit. b), c), d), e) şi cc)."
De asemenea, este confuza si incadrarea la contraventii:
"gg) deținerea la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanțe."
Detinerea de catre cine, in ce loc si in ce mod?
Poate la emiterea normelor de aplicare (nu s-a intamplat asta pana acum...)
Răspuns la discuția Aplicarea penalizarilor
Multumesc pentru promptitudine. Am mentionat in cererea depusa ca sunt de acord sa suport cheltuielile aferente. Deci...
Răspuns la discuția Aplicarea penalizarilor
simonette12 a scris:

Mergeti la asociatie si solicitati documentele justificative pentru cuantumul datorat.



De la asociatie mi s-a spus ca nu au voie sa dea copii dupa liste decat la instantele de judecata. Este adevarat? Totusi nu sunt documente secrete, pot sa le fac poza cu telefonul mobil...
Răspuns la discuția TVA 24% in loc de 19% ?
Multi contabili+patroni cauta raspunsul la intrebarea asta acum. Daca-l intrebam pe Vladescu, ne raspunde: "ce mare lucru?".X-(
Din pacate treaba e cam incurcata si ma tem ca va trebui sa ne decurcam (nu stiu cum) pana se vor pronunta cei de la finante.