Buna ziua,sunt propietara in constanta si am o problema legata de penalitatile la intretinere.Am un sold de plata de 6 mil si penalitatile sunt de cca 7 mil .Intreband la asociatie mi-au raspuns ca pt plata intarziata se aplica o penalitate de 0,2% ,iar aceste penalitati merg la reparatii in bloc.Eu am fost plecata din tara si de aceea nu am putut plati la timp.Ce se poate face in acest caz?Exista vreo lege privind penalitatile?Multumesc anticipat.
Ce vi s-a spus de la administratie este corect. Dar la 600 lei nu pot fi calculate penalizari de 700 lei. Este important sa ne spuneti de cand ati inceput sa fiti restanta, ce suma ati avut ca restanta in total, daca in acest timp sau cand ati venit in tara s-a mai platit din suma restanta....
Penalizarile pentru neplata intretinerii la bloc sunt de maxim 0,2 % pe zi.
Penalizarea se aplica incepand cu prima zi dupa 30 de zile de la data scadenta a listei de plata.Data scadenta a listei poate fi de maxim 20 de zile de la data afisarii.
Valoarea penalizarii nu poate depasi valoarea restantei asupra careia s-a aplicat penalizarea si nici nu se poate aplica penalizare la penalizare.
Legea 230/2007 este legea care reglementeaza infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Mergeti la asociatie si solicitati documentele justificative pentru cuantumul datorat.
buna seara, si eu am aceiasi problema legata de aplicarea penalitatilor. Exemplu la o restanta de 386.0 roni apar in luna urmatoare cu o penalizare de 150.0 lei. chiar am nevoie de ajutorul dv,