Buna ziua,
As dori sa întreb dacă sporul de 15% pentru funcționarul public din cadrul primăriilor comunale care este responsabilul cu Urbanismul și amenajarea teritoriului se mai acorda.
Sunt interesat de aceasta situație întrucât din luna iulie 2010 am fost numit prin dispoziție a primarului ( cumul de funcții) responsabil cu urbanismul și amenajarea teritoriului însa nu primesc acest spor pe motiv ca noua lege a salarizării nu prevede aceasta situație. Cu toate acestea m-am informat și am aflat ca acest spor se acorda la toate primăriile și chiar Inspectoratul Județean în Construcții au confirmat acest fapt.
As dori o lămurire a acestei situații sau dacă acest spor nu mi se acorda, sunt îndreptățit sa solicit retragerea acestei responsabilități.
Va multumesc.
ca o completare la cele scrise anterior:
Sunt referent clasa III, grad profesional asistent, treapta 2 de salarizare din data de 01.09.2009, in cadrul unei primarii.
In iulie 2010 am absolvit cu diploma de licenta facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie publica. Am depus in jurul datei de 15 septembrie 2010 la secretariatul unitatii cerere pentru promovare insotita de adeverinta de absolvire a licentei si inca nu am primit nici un rezultat. Secretarul unitatii imi spune ca asteapta avizul ANFP pentru organizarea examenului de promovare.
Mentionez ca acest lucru a fost prins in planul de ocupare al functiilor publice pentru anul 2010.
Organizarea examenului se face dupa primirea avizului ANFP ?
Cat timp ar trebui sa dureze ?
In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.
Intrebarea mea este: care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru promovarea functionarului public care a dobandit o diploma de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea ?
Sunt viceprimar si consilier asa ca nu primesc si indemnizatie dar de la sedinta am lipsit pentru ca nu am fost convocat iar reprezentarea CL in instanta este cam tarzie pentru ca pe 15 iulie intervine termenul de prescriptie. Mai precis, persoana desemnata ar trebui sa intenteze actiune impotriva fostului primar din 2004-2008 pentru ca acesta a accidentat iremediabil o masina a Primariei care era aproape noua(2 ani).
Buna ziua,
As dori sa stiu, poate fi sanctionat un functionar public care refuza dispozitia de cumul de functii data de primar motivand faptul ca nu are pregatirea necesara pentru a indeplini o astfel de functie ?
Va multumesc !
In ce măsura studiile sunt considerate "utile pentru activitate" in situatia in care functionarul public ocupa functia de agent fiscal (taxe si impozite) iar la examenul de licenta a avut ca obiect de studiu Drept financiar si fiscal ?
Buna ziua,
As dori sa știu cum se poate face avansarea în treapta de salarizare a unui funcționar public din cadrul unei primarii care a absolvit studii superioare cu diploma de licență în specialitatea administrație publica. Cat depinde de conducătorul unității și cât de ANFP ?