avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate flopur

Activitate flopur

Parintii mei au cumparat o casa acum 50 ani.Tata a decedat iar la succesiune mama a renuntat la partea cuvenita ei din partea tatalui meu ,in favoarea copiilor;eu si sora mea.Acum sora mea doreste sa devina propietara a imobilului cu acordul mamei mele.Este posibil ca mama sa cedeze partea ei ( 1/2 ), in favoarea sorei mele fara acordul meu? Care ar fi cea mai potrivita forma de tranfer a partii de proprietate?
Răspuns la discuția garaj fara autorizatie,ce fac?
Garajul face parte dintr-o baterie de 10 garaje si nu este situat la marginea ei.proprietarul terenului a facut deja 2 expertie topo prin care a vrut sa demonstreze ca i s-a incalcat terenul adica bateria este pe terenul sau circa 30 cm(80),datele difera la expertize.Cauza inca se judeca.Deci terenul sau incepe din usa garajului.Variante ar fi si i s-au propus :a)sa-i cumparam suprafata de teren respectiva de sub garaje si sa punem usile in partea cealalta a garajelor si b) sa scurtam garajele cu30 (80)cm.niciuna din variante nu afost agreeata de proprietar.si inca ceva ,Terenul nu este delimitat in nici un fel si totusi am fost reclamati ca ii incalcam proprietatea.
in urma cu 6ani am cumparat un garaj situat intr-o baterie de garaje ,unele cu autorizatie de constructie ,altele fara,al meu fara.Inainte de cumparare garajul cu pricina fusese construit si abandonat circa 2ani .Spun abandonat pentru ca nu a fost finalizat(nu i s-au pus usi).Am aflat cine este proprietarul,am vorbit ,ne-am inteles la pret,am incheiat un act de mina ,i-am pus usi si l_am folosit pina in prezent.Pina acum nu m-a intrebat nimeni de acte .Oficial am ocupat un garaj abandonat,nu?De anul trecut situatia s-a complicat putin pentru ca terenul din fata garajelor apartine unei persoane care doreste sa le demoleze pe orice cale.A deschis actiuni in instanta atit cu proprietarii de garaje cit si cu primaria dorind sa demonstreze ca i s-a incalcat proprietatea.Acum ne cheama primaria cu actele doveditoare ale constructiilor.Ce sa fac?