avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate picai

Activitate picai

Răspuns la discuția lamuriri declaratia 392
..si eu caut raspunsul la aceeasi intrebare, "dc in cifra de afaceri nu se include vanzarea de active, care este in jurnalul de vanzari, la sectiunea livrari se include aceasta vanzare?" - la CA se precizeaza clar faptul ca activele fixe vandute sunt excluse din CA. La livrarile de bunuri prevede doar preluarea sumei impozabile din jurnalul de vanzari, nimic altceva (Secțiunea "Livrări de bunuri şi prestări de servicii către:"
Rândul 1 ‐ coloana "Valoare" se completează cu baza de impozitare înscrisă în
"Jurnalul pentru vânzări", pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către
persoanele înregistrate în scopuri de TVA.")

Am gasit pe alte forumuri raspuns ca la CA se scad vanzarile de active fixe, insa la livrari sunt cuprinse. In cazul meu asta inseamna ca livrarile vor fi mai mari decat CA , se pare insa ca multi au depus asa declaratia si le-a fost primita.
....mai cautam..
Adriana
Răspuns la discuția lamuriri declaratia 392
Buna, pentru declaratia 392 CA nu se refera la conturile 70 ci la CA din punctul de vedere al tva.
Conform art 152 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea acestor prevederi legale " este constituita din valoarea totala, exclusiv taxa in situatia prevazuta la alin. (7) si (7^1), a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operatiunilor scutite cu drept de deducere si a celor scutite fara drept de deducere, prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f), daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia urmatoarelor:

a) livrarile de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabila;
b) livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b)".
O zi buna,
Adriana
Răspuns la discuția Viza flotant-dpdv proprietar
asa sper si eu ..multumesc mult!
Răspuns la discuția Viza flotant-dpdv proprietar
Buna,
multumesc mult, revin cu o intrebare: Legea locuintei 114/1996 prevede
Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.

Eu am prevazut in contract faptul ca incetarea contractului se poate face UNILATERAL in avans de catre oricare din parti, in baza unei notificari scrise.
In conditiile in care legea nu prevede acest lucru insa nici nu specifica nimic care ar anula aceasta clauza, se poate considera aceasta prevedere parte din "legea partilor",reprezentata prin contract?

Ceea ce ma intereseaza este sa am dreptul legal sa incetez colaborarea cu chiriasul chiar daca acesta isi plateste chiria la zi, si fara a fi nevoie sa motivez aceasta decizie. Am agreat asupra acestui lucru prin contract si as dori sa ma asigur ca aceasta clauza poate constitui baza legala pt o eventuala evacuare?

Multumesc inca o data pentru o parere:)
Buna,
am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara.
Am gasit pe net [EDITAT] textul:

Actele necesare obtinerii vize de flotant
Cerere tip
Actul de spatiu al gazduitorului - original + copie
Actul de identitate al solicitantului
Actul de identitate al gazduitorului
Prezenta obligatorie atat a solicitantului cat si a gazduitorului la ghiseu
În cazul in care se prezinta contract de inchiriere inregistrat la Administratia financiara, NU este necesara prezenta gazduitorului cu actul de spatiu iar contractul de inchiriere va fi prezentat in original si copie.

Deci chiriasul isi poate face flotant fara prezenta mea. Nu se mai prevede nicaieri ca e necesar acordul meu,inteleg.
In contract insa scrie ca ambele parti au dreptul sa decida rezilierea contractului cu preaviz. Daca una din parti da preaviz, eu-proprietarul-mai am vreo posibilitate sa ma asigur ca omul isi anuleaza viza de flotant?

2-am auzit de la o prietena,proprietar (care nu a facut contract la ad.financiara) ca e o mare problema la vizele de flotant: daca dai acordul pentru 1 an(exemplu) iar el nu-si mai plateste chiria, nu-l poti evacua.

Stie cineva o prevedere din care sa rezulte aceasta problema? Nu gasesc nicaieri o informatie ref. la ce anume se intampla daca se desfiinteaza contractul de inchiriere in baza careia chiriasul si-a facut singur viza de flotant?
La administratie exista procedura. Dar la politie? Unde pot gasi o asigurare ca mai pot evacua chiriasul?

Multumesc tare mult!

Buna Aspazia,
scuze pt interventie, eu aici vad o confuzie?
La pfa / pensii se aplica articolul de mai sus care te-a facut sa respiri usurata.... dar la SANATATE se aplica ceea ce ai gasit tu.
Stii ca la sanatate se plateste/regularizeaza pe baza declaratiei de la fisc, da?
Daca da, atunci totul e ok:)

Adriana