Buna dimineata,
Tocmai din acest motiv am pus aceasta intrebare ( este vorba de o cunostinta, de-ale mele, care are o garsoniera, in care locuieste o nepoata din provincie, studenta...) "Lumea" in general comenteaza, ca daca vine ANAF-ul in control, si o gaseste acolo, da amenda proprietarului, ca obtine un venit din chirie, dar aceasta sta mod gratuit in locuinta.
Buna ziua, Dna/Dle Avocat !
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, cu termenul, uzucapiune!!
Eu m-am mutat de la bloc, la curte intr-o zona din Bucurest, in toamna anului 2007. Toata suparafata mea este de 200 mp, ( terenul + cladirea) ideea este ca in spatele casei mele este un teren intravilan, care se intinde cat tine strada. Eu nu am stiut istoricul acestui teren, pana cand un vecin mi-a relatat ca acesta a apartinut unor frati, ( inainte de 1989) dupa care a fost confiscat de comunism si folosit in favoarea statului (se cultiva porumb). Dupa caderea comunismului, nu s-au mai gasit mostenitorii, ca atare locuitorii, dintr-o parte si alta a terenului, l-au folosit, fiecare cate o parcela, atat cat tine casa fiecaruia, in jur de 100mp.Unii, am inteles ca platesc impozitul de folosinta,pe portiunea lor, altii nu, dar asta, mai putin ma intereseaza.
Problema ar fi ca, individul de pe strada paralela cu mine, inainte sa ma mut acolo, a pozitionat gardul vechi aproape de terenul meu din acte, si eu nu am stiut ca as putea folosi si eu partea aia de pamant, pe care o folosea vechiul proprietar. Ulterior am facut o sesizare la disciplina in constructii si am primit raspuns ca dumnealui are hotarare judecatoreasca pe teren, dar nu-mi spune pe ce suparafata. Nu stiu in ce an a obtinut si in ce mod, aceasta hotarare, cu dreptul de uzucapiune, avand in vedere, ca daca ar fi adus acte doveditoare + martori,ca a platit impozit pe toata suprafata , asta ar insemna un mare fals, deoarece, bucata aia din spatele casei mele, o folosea si platea impozit vechiul proprietar inainte de anul 2007.
Prima intrebare,
1.Credeti ca, acel teren aprox 100 mp, care a apartinut vechiului proprietar, prin judecata, prin martori, l-as putea obtine?
2.Respectivul individ, poate devenii proprietar, sau doar il foloseste pe perioada nelimitata ?
Buna ziua,
Daca nuda proprietate a facut un contract de imprumut la notariat cu o persoana pe o anumita suma de bani la o data fixa, iar acesta nu reuseste sa-i dea banii,
( de fapt a fost ceva fictiv, o conventie, fiindca nu s-a dat niciun ban in fata notarului ) iar in contract este scris ca ,, in caz de neplata la termenul stabilit, eu, imprumutatoarea sunt in drept sa cer fara somatie, fara punere in intarziere sau chemare in judecata si sa solicit executarea asupra tuturor bunurilor mobile si imobile si veniturilor, prezente si viitoare din patrimoniul imprumutatului''.
Intrebarea mea este urmatoarea, daca imprumutatoarea are dreptul sa vina cu executorul la domiciliul imprumutatului unde exista uzufruct viager ?