avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de comodat intre persoane fizice pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de comodat intre persoane fizice pentru evitarea problemelor cu ANAF

Buna ziua,
Daca se incheie un contract de comodat intre doua persoane fizice, fara valoare, pentru un imobil, este recunoscut de cei de la ANAF?

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 11 Noiembrie 2016
In ce sens sa il recunoasca ? Ce treaba are anaf-ul ca lasati pe cineva sa va foloseasca locuinta gratuit ?
Nu va poate obliga nimeni sa aveti un contract scris cu cel ce locuieste.
Buna dimineata,
Tocmai din acest motiv am pus aceasta intrebare ( este vorba de o cunostinta, de-ale mele, care are o garsoniera, in care locuieste o nepoata din provincie, studenta...) "Lumea" in general comenteaza, ca daca vine ANAF-ul in control, si o gaseste acolo, da amenda proprietarului, ca obtine un venit din chirie, dar aceasta sta mod gratuit in locuinta.

O zi frumoasa, tuturor! :)
Sa ii ziceti cunostintei dvs sa nu mai plece urechea nici la lumea din bloc si nici la cea de pe net- e deja isterie pe tema asta si e complet fara temei.
Contractul de comodat presupune ca nu se dau bani sau chirie.

Daca se dau bani sau chirie e de fapt o inchiriere sub aspect juridic si este alta discutie.

Practic aici e de fapt diferentierea si dvs. stiti cel mai bine ce contract este...in realitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera prima casa sneferu sneferu Buna ziua, In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați legat de procedura prin care anunț anaf-ul de închirierea unei locuințe oana ristea oana ristea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati legat de procedura prin care anunt ANAF-ul de inchirierea unei locuinte. Sunt din provincie, dar am o garsoniera in Bucuresti ... (vezi toată discuția)