avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nuda proprietate

Buna ziua,
Daca nuda proprietate a facut un contract de imprumut la notariat cu o persoana pe o anumita suma de bani la o data fixa, iar acesta nu reuseste sa-i dea banii,
( de fapt a fost ceva fictiv, o conventie, fiindca nu s-a dat niciun ban in fata notarului ) iar in contract este scris ca ,, in caz de neplata la termenul stabilit, eu, imprumutatoarea sunt in drept sa cer fara somatie, fara punere in intarziere sau chemare in judecata si sa solicit executarea asupra tuturor bunurilor mobile si imobile si veniturilor, prezente si viitoare din patrimoniul imprumutatului''.
Intrebarea mea este urmatoarea, daca imprumutatoarea are dreptul sa vina cu executorul la domiciliul imprumutatului unde exista uzufruct viager ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:38, 14 Mai 2012
Nudul proprietar nu putea ipoteca imobilul in cadrul imprumutului fara consimtam,antul uzufructuarului . In cazul in care s-ar ajunge la executare silita , creditorul nu poate primi decat tot nuda proprietate, uzufructuarul va pastra dreptul sau de uzufruct.
Nudul proprietar poate ipoteca exact ceea ce are: nuda proprietate. Fara acordul uzufructuarului, care, prin ipotecare, nu pierde nimic.

Creditorul va putea urmari exact ceea ce are debitorul in patrimoniu: nuda proprietate. Uzufructuarul nu pierde nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale cu ipoteca alexteo alexteo Buna ziua Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea problema: persoana x (o mama)doneaza persoanei y (fiu) UN APARTAMENT CU MENTINEREA DREPTULUI DE UZUFRUCT viager in favoarea mamei, si ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)