Buna ziua
Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca.Mentionez ca si mama mea este de acord cu ipotecarea apartamentului, iar ca si drepturi este trecut in contract urmatoarea fraza: "Intretinuta consimt la intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentului, a partilor indivize comune si a dreptului de folosinta asupra terenului atribuit in schimbul intretinerii in favoarea intretinatorului si solicit intabularea dreptului de uzufruct viager precum si notarea in CF a obligatiei de intretinere si inmormantare in favoarea subsemnatului, garantandu-l pe intretinator de raspunderea oricaror evictiuni" .
Cu multumiri.
Majoritatea bancilor vor respinge pe temei juridic acest imobil. Unele il vor accepta cu conditia ca uzufructuara sa renunte la uzufructul viager.
Totusi, d.p.d.v. juridic este posibila ipotecarea imobilului, de dvs. nudul proprietar impreuna cu mama dvs. uzufuctuara, ca garanti ipotecari. Din start trebuie sa aratati consilierului bancar extrasul CF cu mentiunea uzufructului, ca sa nu va complicati cu scoringuri si alte calcule daca banca respectiva nu accepta astfel de imobile.