avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate ytztm_32

Activitate ytztm_32

Buna ziua,

M-am inscris la o anumita firma care plaseaza studenti prin programul WORK AND TRAVEL , am platit comisionul de 100 Euro (comision de inscriere) am discutat cu persona de la firma ca as dori sa plec pana cel tarziu 1 iulie , mi sau oferit garantii verbale ca nu e nici o problema si ca pot pleca fara probleme prin intermediul firmei lor , am aplicat la banca pentru un credit special pe acest program , cand am aplicat la banca pentru credit am primit un contract care ulterior am inteles ca era dor de fatada pentru banca , ca ei sa imi poata da banii deci eu inca nu aveam un job garantat cu plecare din tara pe data la care vorbisem cu cei de la agentie , am asteptat sa treaca vremea sa pot pleca si am observat ca ei nu au joburi pentru mine , a trecut data de 1 iulie data la care trebuia in cel mai rau caz sa fiu plecat si ei tot nu miau oferit o oferta de job , vazand aceste lucruri am plecat pe cont propriu la munca . Recent mam intors in tara si as avea intrebarea daca exista vreo modalitate sa imi recuperez banii (comisionul de inscriere) macar o parte din el .Mentionez ca am incercat o rezolvare amiabila a problemei dar nu a existat un raspuns favorabil din partea firmei.

Va multumesc
Răspuns la discuția daune morale
Pai eu nu stiu ce sa zic despre avocat in prima faza eu unul am impresia ca e cam mare suma si ca o sa platesc taxa de timbru degeaba .

Ca idee despre dosar eu am 9 zile de la medicul legist, o cicatrice (aprox 1 cm ) ramasa pe fata in urma accidentului, cateva cicatrici pe maini (cam 5 mm fiecare) , eram in perioada de proba la un hotel si am pierdut postul , pe langa faptul ca abia zilele astea urmeaza sa primesc banii de la fondul pentru victimele strazii (banii pt reparatie motor) si drept urmare nu mam putut folosi de motocicleta timp de 6 luni de zile.

As dori sa imi spuneti macar cam ce suma cu aproximatie as putea sa cer astfel incat sa si reusesc sa o primesc de la judecator .

Va multumesc pentru amabilitate
Am angajat un avocat dar nu as dori sa cer 10000 euro (platind taxa de timbru ) fara a stii cam ce sanse am de a primi banii.

Mai concret la cazul meu daca cer 10000 cam cat as putea primi in urma procesului . Nu cred ca judecatorul va aproba aceasta suma .
Pai eu as dorisa cer aceasta suma considerand suferintele pe carea leam avut si din cauza faptului ca in urma accidentului am ramas cu o cicatrice la nivelul fetei .
Intradevar 9 zile de ingrijiri medicale nu e mult dar consider ca am dreptul sa cer despagubiri morale .

Totusi bazanduma pe faptul ca dumneavoastra aveti mai multa experienta decat mine as dori sa va intreb cam care ar fi o suma rezonabila pe care sa pot sa o cer ?

Va multuesc
Discuție daune morale
Buna ziua,

In luna iulie a anului 2009 am avut un accident cu un individ care a intors pe linia continua si a mutat masina inainte ca politistii sa ajunga sa faca masuratorile , in urma accidentului eu am primit 9 zile de ingrijire de la medicul legist , in luna februarie procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale asupra individului , din cate am inteles mai pot sa il dau in judecata pe civil unde am dreptul sa cer daune morale , daca venitul pe membru de familie la mine este sub 800 ron am inteles ca platesc doar jumate din taxa de timbru .
Mentionez ca din anexa 2 reiese fapul ca vinovat de producerea accidentului este individul care a intors pe dunga continua .
Daca cer daune 10000 de euro ce sanse am sa primesc aceasta suma si cam cat ar dura procesul pe civil .

Va multumesc