avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune morale

Buna ziua,

In luna iulie a anului 2009 am avut un accident cu un individ care a intors pe linia continua si a mutat masina inainte ca politistii sa ajunga sa faca masuratorile , in urma accidentului eu am primit 9 zile de ingrijire de la medicul legist , in luna februarie procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale asupra individului , din cate am inteles mai pot sa il dau in judecata pe civil unde am dreptul sa cer daune morale , daca venitul pe membru de familie la mine este sub 800 ron am inteles ca platesc doar jumate din taxa de timbru .
Mentionez ca din anexa 2 reiese fapul ca vinovat de producerea accidentului este individul care a intors pe dunga continua .
Daca cer daune 10000 de euro ce sanse am sa primesc aceasta suma si cam cat ar dura procesul pe civil .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:03, 3 Martie 2010
Buna ziua.Orice solicitare privind despagubiri civile trebuie demonstrata,adica daca cereti suma respectiva trebuie sa aduceti argumente(chitante,facturi)ca ati cheltuit o astfel de suma
Pai eu as dorisa cer aceasta suma considerand suferintele pe carea leam avut si din cauza faptului ca in urma accidentului am ramas cu o cicatrice la nivelul fetei .
Intradevar 9 zile de ingrijiri medicale nu e mult dar consider ca am dreptul sa cer despagubiri morale .

Totusi bazanduma pe faptul ca dumneavoastra aveti mai multa experienta decat mine as dori sa va intreb cam care ar fi o suma rezonabila pe care sa pot sa o cer ?

Va multuesc
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ytztm_32, utilizator
Daunele morale nu sunt cuantificabile fata de suferinta pricinuita de un accident,dar suma va va fi acordata de instanta in urma aprecierii probatoriilor pe care le veti administra(acte,interogatoriu,martori,expertiza medico-legala) intr-o actiune in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.in care trebuieste sa introduceti ca si coparata soocietatea asiguratoare a celui vinovat.
Pentru mai multe lamuriri si pentru a beneficia de consultanta si de sustinere profesionista a procesului,apelati la serviciile unui avocat
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Teoretic dvs aveti dreptate referitor la suferintele si prejudiciile cauzate ca urmare a sechelei mentionate,dar acestea sunt pretentii morale pe care dvs le pretindeti ca si suferinta
Daca apreciati necesar pentru eventuala obligarea la plata sume cu titlu de daune morale,este de preferat angajare de avocat care analizand succesiunea faptelor si consecintele poate evidentia varianta optima
Am angajat un avocat dar nu as dori sa cer 10000 euro (platind taxa de timbru ) fara a stii cam ce sanse am de a primi banii.

Mai concret la cazul meu daca cer 10000 cam cat as putea primi in urma procesului . Nu cred ca judecatorul va aproba aceasta suma .

Alte discuții în legătură

Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pieton iuliana2707 iuliana2707 Buna ziua! numele meu este Iuliana, am 22 de ani si am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni pe culoarea semaforului verde. Am fost acrosata ... (vezi toată discuția)
Oferta despagubire GaneaAna GaneaAna Buna ziua Am fost victima unui accident rutier in urma caruia am avut de suferit.Am intocmit un doasar pentru despagubiri la firma de asigurari unde soferita ... (vezi toată discuția)