avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier pieton

Buna ziua! numele meu este Iuliana, am 22 de ani si am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni pe culoarea semaforului verde. Am fost acrosata de catre o doamna care conducea un moped, care a pătruns pe culoarea rosie a semaforului în intersecţie eu traversand pe trecerea pentru pieton marcată si semnalizată corespunzător. Din accident am suferit o plagă contuză treimea inferioară gamba stângă, fiind internata 3 zile in spital urmand sa continui tratamentu la domiciliu cu antibiotice si diferite unguiente. In urma acestui accident din cauza loviturii urmad sa anulez examenu pentru scoala de soferi si de asemena sa lipsesc la cursurile de la facultate pentru recuperare. Asi vrea sa stiu cam care ar fi suma aproximativa pe care eu asi putea sa o cer persoanei care ma accidentat, nedorind sa ajungem in instanta. Mentionez ca accidentu sa petrecut in alta localitate unde am stat si internata si nu unde eu am domiciliu, fiind necesare o serie de cheltuieli. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 14:47, 15 Octombrie 2010
ar trebui sa faceti suma intre cheltuielile materiale pe care le-ati facut din cauza acelui accident si daunele morale suferite.
Suma care o puteti cere drept daune este functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legist. Prin urmare, obtineti mai intai un certificat medico-legal
Sunt de acord cu dl.expert Cioan.....mai intai sa obtineti certificatul medico-legal si dupa aceea sa faceti calcule!B-) Oricum , despagubirea trebuie sa va acopere toate cheltuielile efectuate si daunele morale suferite!
MIHAI GRIGORE a scris:

Sunt de acord cu dl.expert Cioan.....mai intai sa obtineti certificatul medico-legal si dupa aceea sa faceti calcule!B-) Oricum , despagubirea trebuie sa va acopere toate cheltuielile efectuate si daunele morale suferite!



daunele materiale trebuiesc probate prin inscrisuri cat despre cele morale nu exista un cuantum, dar acesta nu trenuie sa fie exagerat ,
Am fost chiar astazi la medicul legist si mi sa dat 8-9 zile de recuperare, insa orcum mi sa zis ca voi ramane cu o cicatrice destul de urata rana avand 9 centimetri. Asi vrea totusi daca imi puteti zice o suma aproximativa intrucat nu stiu exact de la ce suma asi putea pleca. V-am urmat sfatu si am inceput sa adun tate bonurile fiscale de peste tot de unde am facut cheltuieli. Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)
Accident Voicu Alyna Voicu Alyna Buna ziua.Mama mea impreuna cu o alta persoana au fost implicate in 21 aprilie 2008 intr-un accident,ei fiind calcati de o masina pe trecerea de pietoni,pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, 2 motociclete si o masina SergiuUigres SergiuUigres Buna ziua, as dori sa va cer parerea in legatura cu urmatoarea situatie: in data de 21.04.2010 eram cu motoreta pe un bulevard din Baia Mare, la semafor, ... (vezi toată discuția)