avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna ziua.Mama mea impreuna cu o alta persoana au fost implicate in 21 aprilie 2008 intr-un accident,ei fiind calcati de o masina pe trecerea de pietoni,pe culoarea verde a semaforului.A ramas imobilizata la pat avand la genunchi o fractura si numeroase contuzii la cap si pe restul corpului.Am scos certificat medico-legal,pe care i-a dat 48 de zile de spitalizare,si impreuna cu copia acestuia am depus o plangere penala impotriva soferului la politie.Insa de atunci singurul lucru care s-a intamplat a fost ca ne-au chemat la o expertiza a sincronizarii semafoarelor,deoarece soferul spunea ca pietonii ar fi trecut pe culoarea rosie,insa verdictul expertului a fost ca se trecuse pe culoarea verde in momentul impactului.Si de atunci nu s-a mai intamplat nimic.Tin sa precizez ca aceasta expertiza a avut loc in luna februarie 2009 si de atunci suntem dusi cu vorba,ei(aici referindu-ma la politie) tinand dosaru pe loc,acesta neajungand in instanta desi a trecut aproape un an si jumatate de la data accidentului.As dori si eu sa primesc niste sfaturi in privinta la ce as putea sa fac ca sa se miste lucrurile mai cu spor.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:55, 25 Octombrie 2009
Conducatorul auto care a produs accidentul ,avand in vedere numarul de zile de ingrijiri medicale de care a beneficiat ,pana in prezent mama dvs.,este invinuit de savarsirea infractiunii de "vatamare corporala din culpa",prev.de art.184 al 1 c.pen. si este sanctionabila cu amenda penala sau cu inchisoarea de la o luna la trei luni.Aceasta in situatia daca numarul de zile de ingrijiri medicale necesitate de mama dvs.nu va creste,aceasta situatie, ducand eventual,la schimbarea incadrarii juridice.
Cu privire la tergiversarea cercetarilor de catre organele de politie,probabil ca sunt si alte probatorii de administrat,iar un fapt cert este numarul mare de cauze de acest gen cu care sunt sesizate organele de politie.
Ar fi bine,daca aveti si posibilitati, sa va anagajati un avocat ,care sa va consilieze si sa va sustina cauza pentru a va ajuta sa dovediti cererea de despagubiri civile pe care o veti formula cat si cea de eventuale,daune morale
Mai incercati o impulsionare trimitand o sesizare cdt-lui Politiei.Poate mai misca el nitel roata!:foottap:
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Ma mira faptul ca expertiza a tratat numai problema ciclurilor semaforului electric. In mod curent expertului i se cere, cel putin, sa stabileasca modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in functie duta_ionut duta_ionut X-(AZI AM FOST SANCTIONAT INTR-O INTERSECTIE IN CARE PENTRU STRADA DIN CARE IESEAM NU AVEAM SEMAFOR AM FOST SANCTIONAT CU AMENDA DE 70 LEI PENTRU TRECEREA PE ... (vezi toată discuția)
Cum iti poti dovedi nevinovatia intr-un accident rutier fara martori ? truica truica Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident rutier si doresc sa va cer pareri pro si contra despre cum vedeti voi acesta situatie. [b]Date intrare ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)