Actul manuscris de predare mostenire fara semnatura martorului poate fi considerat la instanta ca sa fie recunoscut ca un cat de vanzare-cumparare autentificata ?
Cum sa procedez ca sa nu pierd cota mea de mostenire, ce acte sunt necesare pentru a obtine certificatul mostenitor, daca procesul de afla deja pe rol ?
Buna seara !
Va rog frumos sa-mi raspundeti, cum sa procedez, ca sa obtin certificat de mostenitor.
Va prezint situatia in care ma aflu:
Bunica mea a avut o sora si un frate. Toti trei sunt decedati. Fratele bunicii a fost casatorit, nu a avut copii si a murit si sotia lui. Pe numele lui exista pe CF o proprietate asupra unui imobil.
Sora bunicii a fost maritata si a avut 5 copii, care nu mai traiesc.
Timp de 45 de ani nimeni nu s-a preocupat de dezbaterea succesorala dupa fratele defunct a bunicii, frate care nu a avut copii.
Acum stranepoata colaterala dupa sora bunicii a initiat o actiune civila in calitate de reclamanta. In acest proces a depus un act sub semnatura privata in care fratele bunii mele preda mostenirea tatalui , catre fiul sorei bunicii.(cine a fost bunicul vitreg a reclamantei).
In acest act de predare mostenire nu este specificat obiectul mostenirii, nu este identificat din ce s-a predat mostenirea si nu este nici dovada de plata intre predator si primitor, nefiind nici semnatura martorului, doar numele lui este trecut pe act.
Totusi reclamanta cere ca acest act sa foe constatat ca un act autentic de vanzare-cumparare a imobilului detinut de fratele bunicii. Mentionez ca in acest sens s-a facut o traducere dupa act, legalizat de un traducator autorizat, dar textul in traducere a primit alt sens in favoarea reclamantei.
Eu sunt citat in acest proces in calitate de parat, Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine, care este calea legala ca sa obtin mostenirea din acest imobil, avand in vedere ca nu se stie daca se va recunoaste actul cu semnatura privata in calitate de act autentificat.
Va multumesc cu deosebita stima si va doresc o seara placuta !
Daca intr-o localitate, despre doua parcele identificate cu acelas nr.TOP, sunt doua (2) schite CF diferite privind conformatia parcelelor, una de la OCPI si una de la Arhivele Natioanel, care este valida ?
Cu toata stima va multumesc
Buna seara !
Se poate dispune la o dezbatere succesoarala intabularea unui imobil sau parcela de ex. de la strabunic lpe numele bunicului, cand amandoi sunt decedati ?
Va multumesc cu respect !